Montcada ‘planta cara’ a les retallades socials i laborals

La vaga general ha tingut un seguiment massiu i la manifestació ha comptat amb l’assistència d’un miler de persones

Les retallades en educació també han estat molt presents a la manifestació
Sílvia Alquézar
Els manifestants al seu pas pel carrer Bogatell, ple de dalt a baix
La manifestació del 14-N, amb un miler de persones, al seu pas pel carrer Major
Dos joves han penjat una pancarta a l'ambulatori del centre

 

Els carrers de Montcada i Reixac tenien aquest dimecres l’aspecte d’un dia festiu coincidint amb la convocatòria de vaga general feta pels sindicats. Els polígons industrials estaven pràcticament deserts, amb pocs vehicles aparcats, i la majoria dels establiments dels principals eixos comercials de la ciutat estava tancat. L’aturada també s’ha seguit massivament a l’Ajuntament, amb el suport de gairebé el 100% de la plantilla. Pel que fa al sector de l’ensenyament, les escoles públiques estaven obertes segons marquen els serveis mínims, tot i que han registrat poca assistència d’alumnes.

La jornada de protesta s’ha desenvolupat sense cap incident, a excepció del tall de les vies de les línies de Rodalies R7 -entre les estacions de Santa María i Manresa- i la R3 a l’alçada de Mas Rampinyo, que han provocat alguns retards en el pas dels trens a primera hora del matí.

 

El comitè de vaga -format per diverses entitats, persones a títol individual i algun partit polític- ha organitzat aquest dimecres una manifestació, que ha comptat amb la participació d’un miler de persones, segons fonts policials. La marxa ha començat a la rambla dels Països Catalans on, a l’alçada del Camí de la Font Freda, s’ha incorporat una cinquantena de treballadors de l’empresa Tyco Electrònics, situada al polígon Pla d’en Coll, que aquests dies ha viscut un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ha suposat l’acomiadament de diversos empleats. La mobilització, que ha estat qualificada d’històrica per part dels sindicats, ha estat un clam contra les polítiques d’austeritat dels governs de Madrid i Catalunya. La manifestació ha acabat davant del Centre d’Atenció Primària (CAP) del centre, on un parell de joves han penjat una pancarta contra les retallades. L’aturada de 24 hores també ha comptat amb el suport del PSC, ICV-EUiA, C’s, ERC i la CUP.

Els regidors socialistes de l’Ajuntament i la plantilla municipal han avançat que destinaran el salari corresponent al dia de la vaga a alguna acció social, encara per concretar. A la protesta del passat mes de març, l’aportació econòmica -d’uns 16.000 euros- es va lliurar a Cáritas Montcada per comprar aliments destinats a les famílies més desafavorides de la ciutat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari