Montcada, primer ajuntament en lliurar el clauer IdCAT

L’Ajuntament, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cer-tificació, ha començat a lliurar el clauer idCAT a tots els ciutadans als que se’ls hagi fet lliurament d’aquest certificat digital, una mena de signatura electrònica que permet fer tràmits directes amb el Consistori a través del web municipal montcada.cat. Amb aquesta acció, l’Ajuntament fa un pas endavant […]

L’Ajuntament, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cer-tificació, ha començat a lliurar el clauer idCAT a tots els ciutadans als que se’ls hagi fet lliurament d’aquest certificat digital, una mena de signatura electrònica que permet fer tràmits directes amb el Consistori a través del web municipal montcada.cat. Amb aquesta acció, l’Ajuntament fa un pas endavant en la tasca de difusió de la identitat digital a través d’Internet. El clauer electrònic és una memòria USB que conté una zona de seguretat digital que permet emmagatzemar el certificat, en definitiva, guardar les dades personals de l’usuari. L’idCAT es va començar a expedir quan es va posar en marxa el nou portal municipal, el 23 de febrer passat, i l’OAC ja ha expedit 25 certificats digitals.

Montcada ha estat el primer municipi català en lliurar l’idCAT per mitjà d’una me-mòria USB. Els principals avan-tatges que aporta aquest dispo-sitiu són la portabilitat, ja que es pot utilitzar en qualsevol ordinador amb l’esmentada connexió, i la seguretat, donat que l’accés al certificat idCAT està protegit amb paraula de pas, com en el cas de les targetes de crèdit, és a dir, no es pot realit-zar una signatura electrònica sense l’auto-rit-zació de l’usuari, reduint així el perill davant la pèrdua del clauer. A més, aquest es pot utilitzar com a memòria USB de 128 Megabytes. La presidenta de l’Àrea Interna de l’Ajuntament, la socialista M. Carmen Porro, ha explicat que és un orgull pel Consistori poder ser pioner en administració digital.

Per obtenir-lo, cal personar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, que actua com a Entitat de Registre Local idCAT o bé, iniciar la petició telemà-ticament seguint les passes que s’indiquen a www.idcat.net. Ho confirma la regidora M. Carmen Porro.

Amb l’identificador digital idCAT es poden signar correus i documents electrònics i fer operacions, i també és vàlid per fer gestions per Internet amb la Generalitat, els Ministeris d’Eco-nomia i Hi-senda, Treball, Cultura, Indústria i l’Agència Es-panyola de Protecció de dades. El programari del clauer idCAT ha estat ideat i desenvolupat per la Universitat Jaume I.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari