Montcada rebrà 180.000 euros del fons Next Generation per a un projecte al riu Ripoll

El Consell Comarcal rebrà un total d’un milió i mig d’euros de la Unió Europea per millorar els camins fluvials i connectar el patrimoni industrial del Vallès Occidental

El riu Ripoll al seu pas per Montcada
La Veu

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va presentar aquest dimecres a la tarda a les seves instal·lacions el projecte ‘El riu, teixint fils de vida’ per millorar els caminis de l’entorn del riu Ripoll, pel qual rebrà 1,5 milions d’euros que aniran als municipis de Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac. En l’acte van participar alcaldes i alcaldesses i representants dels municipis. En representació de Montcada i Reixac, hi va participar el regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Jaume Teixidó (ERC). El Vallès Occidental serà un dels 17 ens beneficiaris a Catalunya dels fons Next Generation de Sostenibilitat Turística en el marc del ‘Pla de sostenibilitat turística a destins’, que concedeix la Unió Europea.

L’objectiu d’aquest projecte és la creació d’un producte turístic sostenible i identitari, que singularitzi l’oferta comarcal, mitjançant el qual, els entorns naturals pels quals transcorren els camins fluvials serveixin de base per a la connexió del patrimoni industrial de la comarca. El projecte preveu tres tipus d’accions: l’adequació de camins, la instal·lació de punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques i la creació d’una visita virtual als elements industrials patrimonials.

Dels 1,5 milions d’euros destinat al projecte ‘El riu, teixint fils de vida’, Montcada i Reixac rebrà un total de 183.000 euros. “És molt important aprofitar aquest tipus de finançament i el patrimoni biològic, geogràfic, industrial i paisatgístic de Montcada per donar-se a conèixer com el portal septentrional de Barcelona, no com la seva sortida. Volem fer de Montcada un referent del turisme i engegar una nova perspectiva de la nostra ciutat”, ha comentat Teixidó.

És molt important aprofitar aquest tipus de finançament i el patrimoni biològic, geogràfic, industrial i paisatgístic de Montcada per donar-se a conèixer com el portal septentrional de Barcelona, no com la seva sortida. Volem fer de Montcada un referent del turisme i engegar una nova perspectiva de la nostra ciutat

Jaume Teixidó, regidor de Desenvolupament Econòmic Local

Les accions

Es preveu habilitar camins per a ús senderista i ciclista per poder connectar territoris i que permetin la recuperació del camí del riu Ripoll per a l’ús turístic. Aquestes accions a desenvolupar permetran la connexió urbana-rural mitjançant una xarxa de mobilitat turística sostenible i la utilització d’energies renovables. S’instal·laran punts de càrrega per a bicicletes elèctriques mitjançant energia renovable. També es preveu la creació de punts de parada per a ciclistes habilitats per a la càrrega de bicicletes elèctriques mitjançant la instal·lació de punts de recàrrega alimentats amb energia solar.

El projecte també preveu diferents accions per poder crear una experiència immersiva que permeti a l’usuari conèixer el patrimoni industrial i veure com era en el passat. Una de les accions del projecte és l’accés als recursos turístics mitjançant visita virtual en 360º i realitat augmentada amb la realització de guia virtual en 4 idiomes (castellà, català, anglès i francès). S’utilitzarà informació digital i codis QR perquè es pugui accedir als continguts vinculats tant al producte turístic com a la resta de l’oferta turística complementària de la destinació.

Deixa un comentari