Montilla lloa la tasca de la Fundació Engrunes en el seu 25è aniversari

L’entitat inaugura la seu que ha adquirit al polígon Coll de Montcada

La Fundació Engrunes ja s’ha donat a conèixer públicament a la ciutat. Aquest cap de setmana l’entitat ha celebrat a la nau industrial del polígon Coll de Montcada el seu 25è aniversari i ho ha fet comptant fins i tot amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya José Montilla. El president va visitar divendres les instal·lacions acompanyat d’una delegació municipal encapçalada per l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga. Montilla va lloar la tasca integradora feta per Engrunes durant un quart de segle i es va comprometre a continuar donant suport des del govern a aquesta Fundació pionera en la inserció sociolaboral.

Engunes, una entitat sense ànim de lucre, es va fundar ara fa 25 anys a Esplugues de Llobregat. Un quart de segle després compta amb 212 treballadors i una nau industrial ubicada des de fa un any a Montcada i Reixac. Bona part de la plantilla, més d’un 30%, la formen persones en situació de risc d’exclusió social i un 4% són discapacitats. La Fundació es dedica a la gestió de residus i a l’àmbit de la construcció i, si bé en els seus inicis depenia majoritàriament de subvencions públiques, avui dia funciona gràcies als seus propis recursos.

Engrunes ha arribat als seus 25 anys i ha celebrat l’efemèride amb una jornada de portes obertes el passat dissabte i la visita del president de la Generalitat, José Montilla, divendres al migdia. Montilla va venir acompanyat de la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i va ser rebut per l’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, i una àmplia representació dels grups municipals del Consistori.
El president va ser convidat a visitar la nau, ubicada al polígon industrial del Coll de Montcada i a estrenar la placa que dóna per inaugurada la seu d’Engrunes. A continuació va ser el torn dels parlaments que va iniciar un dels treballadors de la Fundació, Francesc Albiol, un home que gràcies a Engrunes es va reinsertar socialment. Amb el seu testimoni, Albiol va voler deixar constància que trobar feina després d’haver passat per la presó el va ajudar a sortir de la marginalitat.
El president d’Engrunes, Diego Arias, va fer un repàs a la trajectòria de la Fundació durant els seus 25 anys de vida. Segons Arias, a hores d’ara l’entitat està en un bon moment i aspira a nous reptes però, per això, necessita comptar amb la complicitat de les administracions.

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, per la seva banda, va destacar la importància de la tasca que duen a terme empreses d’interès social com Engrunes, donat la possibilitat a centenars de persones en situació de risc d’exclusió social d’inserir-se mitjançant un treball digne.
També el president de la Generalitat va felicitar la Fundació pel seu treball i es va comprometre a continuar donant-li suport des del govern autonòmic.

La celebració del vint i cinquè aniversari d’Engrunes, al polígon Coll de Montcada, va cloure dissabte amb una jornada de portes obertes que va incloure activitats infantils i musicals.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari