Mossos i Adif investiguen les causes de l’accident ferroviari a Montcada i Reixac

La ministra ha recalcat que es tracta d’un accident puntual.El conseller de Territori ha demanat més mesures de seguretat i l’alcaldessa ha recriminat la falta d’inversió en la remodelació de l’estació

7/12/2022 15:11
Actualització:
7/12/2022 22:03

Tant Mossos com l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) han posat en marxa la investigació per determinar quina pot haver estat la causa de la col·lisió entre dos trens avui a les 7.50h a l’estació de Montcada-Manresa.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sànchez, s’ha traslladat a Montcada i Reixac sobre les 11h per interessar-se pels ferits i comparèixer en roda de premsa. “L’incident d’avui és un episodi puntual que no té res a veure amb totes les inversions que estem fent a tota Espanya i, sobretot a Catalunya“, ha puntualitzat Sánchez. La ministra, que es trobava de visita a Barcelona, ha afegit que en aquest tram de l’R4, s’han invertit més de 90 milions d’euros en els darrers anys”.

L’incident d’avui és un fet puntual que no té res a veure amb totes les inversions que estem fent a tota Espanya i, sobretot a Catalunya

Raquel Sánchez, ministra de Transports i Mobilitat
La ministra, Raquel Sánchez, ha assegurat que l’accident no té res a veure amb les inversions previstes a Catalunya Lucas Cervantes

Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable”

Pere Aragonès, president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una publicació aquest matí a Twitter, on ha exigit explicacions a Renfe, Adif i el govern espanyol: “Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable”, ha denunciat.

Hem obert un expedient per tenir les explicacions de Renfe. Malaudament a Rodalies hi ha molt més incidències de les que voldríem

Juli Fernández, conseller de Territori

El conseller de Territori, Juli Fernández, ha anunciat que han obert un expedient per tenir les explicacions de Renfe sobre les causes del xoc, “perquè a la xarxa de Rodalies hi ha moltes més incidències de les que voldríem”, ha criticat. L’executiu català ha retret a l’estat espanyol que l’R4 ha registrat 6 accidents greus en l’última dècada, i és per això que “reclamem a l’Estat la implantació del sistema ERTMS nivell 2, que geolocalitza els trens i millora la seguretat“.

El govern ha reiterat la seva voluntat de gestionar un sistema ferroviari integral de Catalunya i espera poder celebrar amb celeritat una reunió bilateral amb l’Estat per avançar en aquest tema.

Vull reivindicar que dues de les cinc estacions de Montcada i Reixac encara estan per remodelar i una d’elles és aquesta

Laura Campos, alcaldessa

L’alcaldessa, Laura Campos, ha agraït la ràpida i efectiva tasca dels serveis d’emergència, però també ha volgut incidir sobre la manca d’inversions ferroviàries a les estacions de Montcada: “Ni la ministra com el conseller han dit que avui no era un dia per parlar d’inversions, i potser no ho és, però sí que vull reivindicar que dues de les cinc estacions de Montcada i Reixac encara estan per remodelar i una d’elles és aquesta”. “Portem molt temps darrere de Renfe per tirar endavant el projecte del que ha de ser aquesta nova estació”, ha lamentat l’alcaldessa.

“Sembla mentida que avui en dia pugui passar un xoc de trens en una estació, és indignant i vergonyós“, ha lamentat , el primer tinent d’alcaldessa, Jordi Sánchez. “La situació de Rodalies és inacceptable i el govern espanyol ha de respondre amb urgència“, ha conclòs.

Missatges cap als ferits

Partits locals com En Comú Podem, el PSC, Esquerra i Ciutadans i entitats del municipi, com el CD Montcada, la UE Sant Joan Atlètic o l’AV Bosc d’en Vilaró , entre d’altres, han donat tot el seu suport als ferits i han demanat que s’esclareixin els fets.

També la ciutadania ha reaccionat a les xarxes socials amb missatges de solidaritat amb els passatgers que han patit l’accident i han tingut dures paraules contra Renfe i el govern central.

Actuació d’Emergències

El cap territorial de Bombers, Jordi Massaguer, ha explicat que al tren que hi havia aturat a l’estació hi viatgen unes 500 persones i en el que l’ha envestit, unes 300.

El cap territorial de Bombers, Jordi Massaguer, ha dit que entre els dos trens viatjaven prop d’un miler de persones Lucas Cervantes

“De les 155 ateses i valorades, s’han traslladat 39 a centres hospitalaris i no hi ha cap d’elles greu”, ha destacat Joan Carles Gómez, cap de serveis especialitzats del Servei d’Emèrgies, el SEM.

Jordi Massaguer, cap territorial de Bombers, informant les autoritats que només hi ha hagut ferits lleus Lucas Cervantes
Etiquetes:

Deixa un comentari