‘Mukedu’, la nova xarxa d’intercanvi d’objectes

Aquesta nova iniciativa de Serveis Municipals i Andròmines busca reduir els residus de la ciutat i impulsar l’economia circular

Alguns dels objectes pujats per a interncanviar a la plataforma
Grup de WhatsApp Mukedu

La regidoria de Serveis Municipals, en col·laboració amb l’associació social Andròmines, ha presentat una nova iniciativa destinada a promoure l’intercanvi d’objectes i la reparació a la localitat, ‘Mukedu‘. A través d’aquesta iniciativa, es busca fomentar l’economia circular i reduir els residus mitjançant la solidaritat veïnal i la creació de comunitat.

El servei, que es vehicularà a través d’un grup de WhatsApp ja operatiu, no implica transaccions econòmiques; en canvi, promou l’intercanvi, la donació o el préstec d’objectes de segona mà per donar-los una nova vida. Les ofertes i les demandes s’hauran de realitzar de forma pública dins del grup, amb una fotografia i una petita descripció de l’objecte. Els acords, que sempre es faran sense una contraprestació econòmica, es tancaran en privat mitjançant missatges directes entre les persones involucrades després de mostrar interès de manera pública al grup.

‘Mukedu’ no és únicament un espai per a l’intercanvi d’objectes, sinó també una plataforma d’informació sobre reparacions. Això contribueix a promoure la cultura de la reparació i el reaprofitament dels objectes, reduint la generació de residus i fomentant la sostenibilitat. A més a més, no es permetran les donacions d’animals ni les joguines o objectes que siguin sexistes o incitin la violència.

Els interessats a formar part d’aquesta comunitat poden unir-se al grup a través d’aquest enllaç o escanejant el codi QR:

Etiquetes:

Deixa un comentari