Nadal assegura que hi ha una dotació pressupostària per solucionar l’impacte del soroll de la C-17

El conseller de Política Territorial diu a l’alcaldessa que la conversió de la N-150 en via urbana es farà el més aviat possible

La integració de la N-150 a la xarxa viària en el tram que discorre per Terra Nostra i que separa les zones 15 i 21 serà una realitat “el més aviat possible”. És el que va comunicar el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquin Nadal, a l’alcaldessa, M. Elena Pérez (PSC), i al regidor d’Urbanisme, Juan Parra (PSC), en el decurs d’una reunió que va tenir lloc dijous passat, 23 de setembre. Els ajuntaments dels tres municipis que configuren la Mancomunitat –Montcada i Reixac, Ripollet i Cerdanyola– van aprovar als seus respectius plens la petició a la Generalitat per tal que aquest tram, que discorre pels terrenys on es construirà el futur hospital Ernest Lluch, sigui qualificat de via urbana. Aquet tràmit, segons les administracions locals, facilitaria el desenvolupament urbanístic del sector que, entre d’altres actuacions, contempla l’obertura d’un vial paral·lel a la riera de Sant Cugat. “El conseller s’ha mostrat comprensiu amb la nostra petició i ha dit que treballarà per donar una resposta adequada aviat”, explica Pérez en un comunicat.

 

Els edils i Nadal també van tractar a la reunió els problemes de soroll excessiu que produeixen els vehicles que circulen per la C-17 a l’alçada de la plaça Espanya i que han provocat les queixes veïnals. Segons el consistori, el conseller ha assegurat que la reducció de la contaminació acústica en aquest àmbit “és una prioritat“, de manera que el departament que dirigeix està treballant en la redacció del projecte que aportarà les mesures correctives i que “hi ha dotació pressupostària per executar-lo”. Una altra actuació que executarà la Generalitat és la rotonda a la confluència dels carrers Beat Oriol i Narcís Monturiol –forma part de les accions complementàries al soterrament de la C-17. “L’Ajuntament ha insistit en la necessitat d’aquesta actuació perquè es tracta d’un punt conflictiu per a la circulació de vehicles“, ha assenyalat l’alcaldessa. Joaquim Nadal ha avançat que ja hi ha un projecte aprovat i que s’executarà l’any vinent.


Per últim, la reunió ha servit per ratificar el compromís d’ambdues administracions per impulsar definitivament l’execució del projecte d’intervenció integral a la muntanyeta de Can Sant Joan, inclòs a la Llei de barris. “L’any que ve, tant l’Ajuntament com la Generalitat li donarem l’impuls definitiu que permetrà que transformació de la Muntanyeta de Can Sant Joan sigui una realitat“, ha indicat l’alcaldessa.

Seccions:

Deixa un comentari