Neteja, el dipòsit de ferralla i la presència de Lafarge, temes centrals del debat a Can Sant Joan

Els cinc alcaldables van parlar ahir de les propostes del barri a un col•legi El Viver ple de públic

El gimnàs del col•legi El Viver va quedar petit ahir per escoltar les propostes dels cinc candidats a l’Alcaldia de Montcada i Reixac sobre les principals preocupacions dels veïns de Can Sant Joan. L’AV del barri va organitzar un debat amb l’objectiu que els polítics expliquessin els projectes per la zona. La sessió va durar un parell d’hores i va comptar amb les intervencions dels polítics i del públic. Els veïns van ser especialment crítics amb els partits que estan al govern. De tota manera, va haver aplaudiments per a tots els candidats. Els caps de llista van parlar ahir de temes com la contaminació mediambiental, la neteja viària, la manca d’aparcament i les molèsties que provoquen algunes activitats industrials properes al nucli urbà com Lafarge i el dipòsit de ferralla. Altres qüestions van ser els impostos, el transport públic, el soterrament de la línia ferroviària i de la creació de mecanismes per millorar la comunicació i la relació entre la ciutadania i l’administració pública.

Abans del debat, tots els alcaldables van exposar davant dels micròfons de Montcada Ràdio (104.6 fm i montcadaradio.com) les seves propostes per al barri. El cap de llista del PSC, César Arrizabalaga, va apuntar temes de futur com el soterrament de la via del tren, l’elaboració del Pla de Reforma de la muntanyeta i la creació d’un aparcament, entre d’altres. El candidat de CiU, Joan Maresma, va avançar que al debat parlaria d’una reforma integral de Can Sant Joan. Josep Maria González, alcaldable d’ICV-EUiA, va parlar de la desprogramació progressiva de l’activitat de Lafarge al barri, el trasllat d’Intorsa a un polígon industrial i de mobilitat, entre d’altres. Per la seva banda, la candidata del PPC, Eva García, creu que els principals problemes a resoldre a Can Sant Joan són la manca de places d’aparcament, la neteja i millorar el medi ambient.La cap de llista d’Esquerra, Marta Aguilar, va parlar ahir del model de ciutat que proposa, en el que prenen protagonisme els consells de barri. Aguilar també va parlar de Lafarge, aparcaments i medi ambient.

El debat, de dues hores de durada, va cloure amb una ronda de preguntes del públic, la majoria de les quals es van adreçar al candidat del PSC i actual alcalde, César Arrizabalaga. El president de l’AV de Can Sant Joan, José Luis Conejero, ha valorat positivament el funcionament del debat, tant pel que fa a la predisposició dels candidats com l’actitud del públic. El debat d’ahir va ser el segon obert al públic que es va fer a Montcada, el primer va ser a Terra Nostra el dia 9 de maig. Dies abans, el 4 de maig a Montcada Ràdio, els cinc alcaldables van protagonitzar un altre debat.

Foto: Santi Romero

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari