‘No volem recórrer el camí de la independència sense les urnes i el diàleg’

El primer vicesecretari general va fer una xerrada dilluns a la Casa de la Vila

El primer vicesecretari general de CDC, Lluís Corominas, durant la xerrada a la Casa de la Vila
Sílvia Alquézar

El primer vicesecretari general de CDC, Lluís Corominas, va explicar aquest dilluns a la Casa de la Vila el full de ruta que s’ha marcat la formació en el procés sobiranista. El polític, convidat per la secció local, va parlar de la campanya que ha iniciat el seu partit perquè el poble de Catalunya pugui votar el seu futur. “Convergència no vol recórrer el camí de la independència deixant de banda les urnes i el diàleg, és una reivindicació democràtica”, va dir Corominas, qui va avançar que la Generalitat està redactant una llei de consultes que permetria el 9 de novembre anar a les urnes sense l’autorització del govern central. “Si Madrid diu que no podem fer el referèndum, la consulta es convocarà amparats en la llei catalana de consultes, que la tindrem enllestida cap al juliol. Segurament ens ho impugnaran, però ho estarem fent dins la legalitat”, va insistir el polític nacionalista.

Corominas va preveure que des de Madrid es posaran totes les traves possibles per aturar el procés, però va apuntar que el país ha iniciat un camí que ja no té marxa enrera. “El president Artur Mas convocarà unes eleccions plebiscistàries i, segons els resultats, l’endemà farà una declaració cap a la independència”, va manifestar el líder de CDC, qui va remarcar que el Consell Assessor per a la Transició Nacional està estudiant la viabilitat del país en el cas de declarar-se la independència. El polític va demanar als assistents a la xerrada que no es deixin influenciar pels arguments de la por  i les provocacions.

Durant l’acte també va intervenir el president local de CDC, Daniel Remesar, qui va avançar que la formació iniciarà una campanya al municipi per donar a conèixer els arguments a favor del doble sí a la consulta del 9 de novembre. “Estem treballant colze a colze amb l’Assemblea Nacional Catalana per arribar al màxim de persones”, va manifestar.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari