Nou programa d’assessorament a empreses sobre economia circular

El projecte pretén que el teixit empresarial apliqui eines per reduir l’impacte ambiental de les seves activitats

La Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació ofereix al teixit empresarial del municipi un nou servei d’assessoria i sensibilització sobre economia circular. Es tracta d'un programa subvencionat per la Diputació de Barcelona i integrat en el projecte de suport a la indústria i els polígons del municipi destinat a que el teixit empresarial detecti i apliqui estratègies útils per reduir l’impacte ambiental de les seves activitats.

L’economia circular és un model de producció i consum que implica compartir, reutilitzar, reparar, renovar i reciclar materials i articles tantes vegades com sigui possible per crear un valor afegit i estendre la seva vida útil. L’objectiu d’aquesta pràctica és reduir l’impacte de l’activitat humana en el medi ambiental. El Parlament Europeu va votar un Pla d’Acció sobre l’Economia Circular per avançar cap als objectius del Pacte Verd Europeu d’una economia neutra en emissions de carboni, sostenible, lliure de tòxics i completament circular al 2050.

 

Calendari

El programa d’assessorament que ofereix l’Ajuntament es farà en tres fases, des de final de setembre fins a final d’any. En primer lloc hi haurà un diagnòstic de la situació de cada empresa en relació amb els principis de l’economia circular; en segon lloc, una exploració de les estratègies que millor s’adaptin a cada empresa i, finalment, un impuls d’accions en favor de la sostenibilitat que puguin rebre finançament públic. Les inscripcions al programa s’han de fer fins al 24 de setembre, contactant amb Promoció Econòmica i Ocupació: [email protected]/935  935 648 505.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari