Es busquen famílies per acollir infants sahrauís aquest estiu

Montcada participa un any més en el projecte Vacances en Pau

La Naha i l'Aali, dos dels infants sahrauís que van estar a Montcada l'estiu passat
Arxiu/Laura Grau

Montcada participa un any més en una nova edició del projecte Vacances en Pau que pretén que infants, d’entre 10 i 12 anys, que provenen de campaments de refugiarts del Sàhara Occidental, puguin passar les vacances d’estiu al municipi amb famílies d’acollida. La Coordinadora de Vacances en Pau del Vallès Occidental s’encarrega, en coordinació amb el consistori, de gestionar l’acollida dels nens i les nenes, així com les entrevistes amb les famílies, el seguiment dels infants i les visites mèdiques. Vacances en Pau és un projecte que organitza la Delegació del Front Polisari amb el suport d’organismes com la Coordinadora Catalana d’ajuntaments solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASOS) i la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS), entre d’altres.

A Montcada, ja hi ha una família que aquest estiu acollirà un infant sahrauí a casa seva, però des del departament municipal de Cooperació i Solidaritat es fa una crida a ampliar la quantitat de famílies d’acollida. “Es un acte de solidaritat cap als més vulnerables d’aquest conflicte que perdura des de fa 47 anys. Sabem que les nostres famílies poden oferir una llar i atendre a aquests nens i nenes perquè puguin passar un estiu més agradable lluny de les altes temperatures i la manca d’aigua i electricitat”, ha dit el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre. Les famílies que estiguin interessades han d’enviar un correu a [email protected] o trucar al telèfon 662 30 38 81.

Nou projecte solidari
Amb la voluntat d’expressar la seva solidaritat amb el poble sahrauí, l’Ajuntament també ha engegat aquest any el projecte ‘Cartes d’Amistat: un pont entre Montcada i Reixac i persones dels campaments de refugi sahrauís’. En aquesta iniciativa, hi participa l’alumnat de 5è i 6è de Primària de les escoles El Turó i Mas Rampinyo, que intercanviarà cartes amb nens i nenes dels campaments sahrauís amb l’objectiu de crear vincles d’amistat i solidaritat entre ambdós costats. Una integrant de la Coordinadora de Vacances en Pau del Vallès Occidental recollirà les cartes a finals de març i farà el retorn després de les vacances de Setmana Santa.

Deixa un comentari