Nova manifestació a Nou Barris contra la inseguretat a la Zona Nord de Barcelona

Entitats de Can Cuiàs han demanat una reunió amb la Policia Local i Mossos d’Esquadra per abordar la situació al barri

El gruix dels manifestants eren veïns de Nou Barris. De Can Cuiàs, hi havia escassa presència
Laura Grau
Una veïna amb una pancarta, a l'exterior del districte de Nou Barris, mentre es feia la reunió del Consell de Seguretat

Veïns i entitats de la Zona Nord de Barcelona continuen la campanya de mobilitzacions que van iniciar el juliol per reclamar més seguretat als barris i millors condicions de vida. Representants de la plataforma veïnal que s'ha constituït per abordar la problemàtica, de la qual formen part l'AV de Can Cuiàs, el Grup de Dones i la Favmir, van participar ahir la tarda a la reunió del Consell de Seguretat i Prevenció del districte de Nou Barris, mentre un centenar de veïns es manifestaven a l'exterior de l'edifici.'A Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró i Can Cuiàs també existim', 'El nostre problema és la inseguretat que patim tots' i 'Colau, escucha, tus barrios están en lucha' eren alguns dels lemes que es podien llegir a les pancartes.

Carolina Izquierdo, del Grup de Dones de Can Cuiàs, va assistir a la reunió del Consell, tot i que els temes de seguretat del barri no depenen del districte de Nou Barris, sinó de l'Ajuntament de Montcada i la comissaria local dels Mossos. "Vam voler assistir en solidaritat amb la situació d'aquests barris, especialment de Ciutat Meridiana, un barri a tocar del nostre que s'està degradant, sense que les autoritats prenguin mesures", ha explicat Izquierdo, preocupada per l'augment de les actituds de racisme i xenofòbia que genera la inacció de l'administració. "El nostre barri no està tan malament, però sí veiem indicis d'un augment de la inseguretat i volem que aquest fenomen no vagi a més", ha afegit, tot remarcant que hi ha una reunió pendent amb la Policia Local i una altra amb els Mossos d'Esquadra per abodar aquestes qüestions.

Veïns de Can Cuiàs van protagonitzar dues cassolades nocturnes aquesta setmana després que dilluns una dona fos assaltada a punt de pistola, incident que s'afegeix a l'intent de violació del passat juliol –que va acabar amb la detenció del responsable– i diferents robatoris a vivendes aquest estiu.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari