Nova resolució favorable al consistori en el litigi contra Lafarge i la Generalitat

La cimentera ja ha presentat recurs de cassació davant del Suprem

És la segona resolució dictada enguany pel TSJC a favor del consistori i en contra de la cimentera i la Generalitat
Pilar Abián
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat una nova resolució favorable a l’Ajuntament en el seu litigi amb la Generalitat i Lafarge-Holcim i ha donat la raó a l’administració local en el recurs contenciós administratiu presentat al març del 2018 en contra de la renovació de l’Autorització Ambiental Integrada (AAI) concedida al 2017 per la Direcció General de Qualitat Ambiental a la cimentera. El TSJC reitera que l’AAI és “nul·la de ple dret” i fonamenta la seva decisió en una altra resolució anterior que es va donar a conèixer justament a inici d’any segons la qual l’Autorització Ambiental concedida al 2015 a Lafarge-Holcim es va basar en una declaració d’impacte ambiental dictada al 2008 “totalment obsoleta” motiu principal en base al quall va ser anul·lada. Aquest fet impedeix que es puguin legalitzar les modificacions al document fetes amb posterioritat.
“Aquesta resolució ens torna a donar la raó; l’AAI està obsoleta i ja és hora que la fàbrica es plantegi seriosament traslladar la seva ubicació”, ha manifestat el regidor de Qualitat Ambiental, José Domínguez (ECP). Contra la resolució del TSJC, la cimentera ha presentat recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, com ja va fer amb la sentencia anterior.
 
 
Tràmit necessari

L’AAI és una autorització que han de sol·licitar determinades empreses per a l'exercici d'activitats que poden afectar el medi ambient. Vigent des del 2009, la finalitat de l’Autorització és assegurar que es compleixen les mesures adequades de prevenció i reducció de la contaminació; fixar estàndards i nivells mínims de protecció; articular mesures correctives de l'impacte ambiental; prevenir i controlar l'erosió i les activitats que alteren el règim atmosfèric i climàtic i respectar els principis de preservació del medi ambient.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari