Comença la inscripció a la 9a edició de la Montescatano amb novetats sostenibles

La cursa es disputarà el 30 d’abril a les 9h amb l’inici a les 9h a la plaça de l’Església

Moment de la sortida de les curses llarga i clàssica de la Montescatano 2022
Sílvia Alquézar

El proper 30 d’abril torna a disputar-se la Montescatano, la cursa de muntanya organitzada per la JAM, Joventut Atlètica Montcada, i la Regidoria d’esports. Enguany, es celebra la 9a edició i els promotors ja han obert el termini d’inscripcions amb un màxim de 500 corredors. El registre per participar a la cursa s’ha de tramitar mitjançant la web http://www.montescatano.cat/inscripcions.html), on també hi ha informació detallada dels preus.

Novetats

La cursa d’aquest any té com a principal novetat la sostenibilitat. En les últimes edicions, els corredors utilitzaven gots de plàstic en mig del recorregut per hidratar-se. Enguany, els organitzadors han decidit fer una passa cap al món sostenible i substituir el plàstic per gots reutilitzables. “Hem volgut fer un gir cap a una cursa sostenible. Els gots de plàstic, a part de contaminar, tenien una despesa molt gran per a l’organització”, subratlla Jordi López, president de la JAM.

Hem volgut fer un gir cap a una cursa sostenible. Els gots de plàstic, a part de contaminar, tenien una despesa molt gran per a l’organització

Jordi López, president de la JAM

Recorregut de la cursa

La Montescatano tindrà lloc al parc de la serralada de Marina, però sortirà des de la plaça de l’Església, a les 9h, amb tres modalitats diferents. La curta, de 10,7 km i 400 metres de desnivell positiu; la clàssica, amb 14,7 km i amb més 750 metres d’alts i baixos, i la llarga, amb 21,3 km amb més de 1.200 metres de desnivell.

Deixa un comentari