Oberta al trànsit la nova rotonda de Can Cuiàs

La rotonda d’entrada al cementiri de Collserola i el polígon Coll de Montcada no estarà operativa fins a mitjan del mes de gener

La rotonda de la N-150 per accedir a Can Cuiàs ha entrat en funcionament aquest divendres
Sílvia Alquézar
La rotonda d'accés al cementiri de Collserola, a la N-150, estarà enllestida la primera quinzena de gener

La nova rotonda de la N-150 per accedir a Can Cuiàs, que es va començar a construir al març, s’ha obert aquest divendres al trànsit, mentre que la rotonda d’entrada al cementeri de Collserola i al polígon Coll de Montcada, iniciada a final d’agost, no estarà operativa fins a mitjan del mes de gener. En aquest tram de la carretera, el trànsit continuarà limitat a un sol carril i regulat amb semàfors provisionals que donen pas alternatiu als vehicles. A totes dues infraestructures resta pendent de finalitzar la vorera i la instal·lació de la il·luminació.

La rotonda de Can Cuiàs ha requerit una intervenció molt complexa perquè ha estat necessari rebaixar l’alçada del vial i ampliar la zona destinada als carrils, el que ha obligat a excavar la muntanya i fer un nou talús. “Les constants pluges d’aquesta tardor i el desviament d’una línia telefònica soterrada que dona servei a la comarca també han retardat el calendari”, ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC). L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) subvenciona el 70% de la construcció de dues rotondes i els empresaris dels polígons, la resta. La de Can Cuiàs costa 876.000 euros i l’altra, 650.000.

D’altra banda, l’Ajuntament farà el 8 de gener (Casino, 18h) una reunió informativa per explicar el calendari d’obres previst per a la urbanització de la carretera des de l’avinguda Terra Nostra fins al límit amb Cerdanyola. Aquesta actuació, que té com a objectiu convertir el vial en una rambla urbana, es va definir en un procés participatiu fet l’estiu del 2017 i tindrà un cost d’1,5 milions que també sufragarà l’AMB.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari