Partits amb tradició es queden fora del Ple i les noves propostes, també

El PDeCAT, el PP i la CUP no revaliden la seva presència i ApMiR, Vivimir i Vox tampoc no aconsegueixen entrar a la corporació

De les 10 candidatures que optaven a les eleccions sis s’han quedat sense obtenir representació. Quatre d’elles són presents en aquest mandat –tres amb una llarga tradició al plenari– i dues responen a noves propostes que no han reeixit.
Alternativa per Montcada i Reixac (ApMiR), la marca amb què EUiA s’ha presentat en solitari després de trencar la històrica coalició amb ICV ha estat la penúltima força i tan sols ha obtingut 589 vots (3’85%). “Sabíem que era difícil, perquè vam haver de fer la llista a un mes i mig per a les eleccions, sense temps per poder explicar les raons de la ruptura amb Iniciativa i, tot i que hem fet una campanya molt digna, se’ns ha quedat curta”, ha explicat el candidat, Òscar Gil, regidor des del 2007. El partit es reunirà en assemblea en els propers dies per marcar les estratègies de futur que passen per fer oposició des del carrer i plantejar noves aliances ja que, segons Gil “el trencament amb ICV no té marxa enrere”.

 

Caiguda inesperada

El PDeCAT, que s’ha presentat als comicis amb la marca Junts per Montcada (JxM) només ha sumat 723 vots (4’73%). El partit, que compta actualment amb dos regidors, recollia l’herència de Convergència, present a la corporació des de les primeres eleccions municipals. En aquest proper mandat, per primer cop aquesta branca dels nacionalistes deixarà de tenir veu pròpia a la corporació. El cap de llista de JxM, Joan Carles Paredes, ha reconegut que esperaven uns millors resultats, “tenint en compte que ens presentàvem amb un bon equip i un gran projecte”, ha dit. Per a Paredes, una de les claus del descens de vots, més de 600 respecte a les anteriors municipals, és que ERC ha concentrat la majoria del vot independentista. “No podem estar contents que el sobiranisme perdi força en el si de l’Ajuntament”, ha lamentat Paredes, qui ha felicitat als partits guanyadors i ha donat ànims a la resta de forces que, com la seva, no han obtingut representació: “Assumim que aquesta és la voluntat dels montcadencs i tenim clar que seguirem treballant pel municipi i els seus veïns des de fora de la institució”. Paredes, actual portaveu del PDeCAT, perdrà l’acta de regidor que tenia des del 2007.

 

El PP també queda fora

Una altra de les forces històriques que quedarà fora del plenari és el PP. Els populars, representats com a Alianza Popular des del 1983 al 1987 i posteriorment, amb l’actual marca, des del 1995 fins a l’actualitat, perden l’única representant que tenen a hores d’ara, Eva García, en sumar només 563 vots (el 3’68%). La candidata del partit, regidora des del 2000, ha felicitat Laura Campos (ECP) per la seva victòria i ha anunciat que el PP obrirà un període de reflexió per analitzar els motius d’aquests resultats. “La gran fragmentació del vot ens ha penalitzat; sabíem que seria complicat mantenir la representació al Ple i així ho vam avisar durant la campanya”, ha dit la líder popular. No obstant això, García es mostra disposada a fer autocrítica i a treballar per tornar a l’Ajuntament. “Serem una veu crítica i, alhora, responsable, des de fora del consistori en representació dels ciutadans que ens han donat la seva confiança”, ha manifestat l’edil.
 

A pocs vots per repetir

Els cupaires, malgrat haver estat la cinquena força més votada, per darrera de Cs, s’han quedat a poc més de 30 vots de mantenir-se al Ple i no han arribat al 5% exigit per obtenir representació. La llista liderada per Joel Segarra ha sumat 732 vots (4’78%). La formació ha deixat clar, però, que quedar-se fora del plenari no significa renunciar a defensar les seves polítiques i a ser “la pedra en la sabata” del nou govern. “En cap cas això serà un aturador perquè deixem d’aixecar catifes, fiscalitzar la feina que es fa des de l’Ajuntament i seguir treballant per una Montcada més valenta”, ha assenyalat el partit en un comunicat en què agraeix el suport que ha rebut de l’electoral per haver apostat pel un projecte “valent, feminista, antifeixista i ecologista”. En el mateix escrit, la CUP es compromet a ser persistent en la lluita del carrer i celebra que Vox, a qui qualifica de feixista, s’hagi quedat sense representació al consistori.
 

Vivimir tampoc no suma prou

Vivim Montcada i Reixac, la proposta autoproclamada “exclusivament municipalista” no ha aconseguit representació al plenari tot i haver superat altres opcions com PP, ApMiR i Vox. Amb amb 658 vots (4’30%) la llista encapçalada per Rafa Ruiz ha estat la setena de les 10 presentades. En un comunicat, el partit dona per bons els resultats acceptant que la seva era una proposta novedosa que ha hagut de competir amb formacions més arrelades i amb més mitjans econòmics per fer la seva campanya. Tot i no haver assolit l’objectiu de tenir veu pròpia al Ple, Vivimir veu el futur amb esperança i expectatives. “Tenim la convicció que hem de continuar i fer créixer el nostre projecte que considerem necessari per al futur i, encara més, analitzant els resultats electorals que situen només quatre opcions polítiques al Ple Municipal, una situació que considerem anormal i amb risc d’opacitat general”, ha assenyalat la formació.
 

Els pitjors resultats

La proposta que ha obtingut menys suports ha estat Vox Montcada, liderada per David Passarell. El partit, que optava per primer cop a les municipals, només ha sumat 268 sufragis (1’75%). El candidat ha expressat la seva voluntat de “seguir lluitant perquè el marxisme ideològic que ara ho domina tot, sigui vençut pel lliberalisme”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari