Pas definitiu per reindustrialitzar les plantes de Nissan i ocupar els empleats que van quedar a l’atur

Les instal·lacions de Montcada continuaran fent tasques d’estampació i recanvis per a la multinacional japonesa

La planta de Nissan a Pla d'en Coll tornarà a l'activitat properament gràcies a l'acord d'industrialització
Mario Manzano

La reindustrialització de Nissan ha donat un pas definitiu aquest dilluns amb la ratificació pública dels acords amb Goodman i el hub d’electromobilitat, gairebé tres anys després que la multinacional japonesa anunciés que marxava de Catalunya. El conjunt d’empreses, liderat per les catalanes QEV i Btech, té previst començar la producció de les furgonetes elèctriques amb les marques Zeroid i Ebro a partir de l’any vinent i ocupar el miler d’empleats que van quedar a l’atur.

La firma de l’acord tanca més de dos anys i mig de treball de la taula de reindustrialització, formada per la Generalitat, el govern espanyol, el Consorci de la Zona Franca, Nissan i els sindicats. El hub, que preveu una inversió de 300 milions d’euros en tres anys, gestionarà un total de 260.000 metres quadrats a la Zona Franca i 70.000 a Montcada i Reixac. La planta local continuarà fent tasques d’estampació i recanvis per a la multinacional japonesa. El procés de contractacions començarà en breu amb l’objectiu d’arrencar la seva activitat en un termini de dos mesos ja que Nissan acaba els seus estocs de recanvis al juny i en necessita de nous.

Aquesta reindustrialització no estarà tancada fins que tots els empleats entrin a treballar en els projectes que donaran nova vida a les antigues instal·lacions de la companyia japonesa

Valoració dels sindicats

“Aquesta reindustrialització no estarà tancada fins que tots els empleats de Nissan i de la seva cadena de valor entrin a treballar en els projectes que donaran nova vida a les antigues instal·lacions de la companyia japonesa”, diuen els sindicats en la seva valoració de l’acord, en què també demanen que s’adoptin les mesures necessàries per accelerar i maximitzar les contractacions, amb l’objectiu de recuperar el temps perdut en el període d’adjudicació del projecte de reindustrialització.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari