Pau Mateu tindrà plaça el curs vinent a l’escola especial Jeroni de Moragas

La família, veïna de Terra Nostra, va denunciar el cas a través de La Veu

Sara Banal, amb el seu fill Pau
Sara Banal

Tres dies després que La Veu fes pública la denúncia dels pares de Pau Mateu per la manca de plaça per a l’infant en una escola especial cara al curs vinent, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat va confirmar divendres a la família que serà escolaritzat al centre Jeroni de Moragas, de Cerdanyola. “Ens han informat que es crearà un grup de petits, que no n’hi havia, per encabir altres alumnes que ho havien sol·licitat”, ha explicat la mare, Sara Banal.

Pau 3 anys i una lesió greu a la substància blanca del cervell que li provoca una paràlisi cerebral amb molts problemes de mobilitat, una deficiència visual aguda i un sever endarreriment en el seu desenvolupament neurològic. L’any passat, havia de començar l’escolarització a Infantil 3 però al Jeroni de Moragas, el centre més proper, no n’hi havia places i com a mesura temporal, l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP) de Montcada i els Serveis Territorials del Vallès Occidental li van oferir la possibilitat de retardar un any l’escolarització inscriure’l a l’Escola Bressol Municipal Camí del Bosc, a Can Cuiàs, on va actualment. Enguany, però, quan la família va voler fer la preinscripció a l’escola especial li van comunicar que tampoc hi havia places, el que va motivar una queixa al síndic de greuges i la denúncia pública a través de La Veu.

M’entristeix que s’hagi d’arribar a aquests extrems per veure resolta una cosa tan bàsica com és el dret del meu fill a una educació digna, adaptada a les seves necessitats

Sara Banal, mare de Pau Mateu

“Estem molt contents que tres dies després que sortís publicada la notícia, el problema hagi quedat resolt”, ha manifestat Banal, qui ha agraït la implicació del mitjà així com del síndic i de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament. Així i tot, la mare de Pau lamenta el desgast emocional i psicològic viscut: “M’entristeix que s’hagi d’arribar a aquests extrems per veure resolta una cosa tan bàsica com és el dret del meu fill a una educació digna, com tots els altres infants, i adaptada a les seves necessitats”.

Banal ha aprofitat per reclamar més recursos perquè l‘educació inclusiva sigui una realitat i no es quedi només en una declaració d’intencions per part de l’administració.

Deixa un comentari