Per primer cop, el projecte tindrà una partida pròpia als pressupostos d’Adif

La insistència del govern davant del Ministeri de Foment i l’Administrador d’Infraestructures obté els seus fruits

Adif incorpora una partida nominal per a Montcada al seu pressupost
Laura Grau
Per primer cop, el soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada comptarà amb una partida pròpia als pressupostos d’Adif i deixarà d’estar inclòs a l’apartat general d’inversions a Roda­lies. Aquesta diferenciació havia estat reclamada amb insistència des del govern local i ha estat finalment recollida gràcies a les gestions fetes per l’executiu durant els dos últims mesos. “Hem estat exigint amb insistència el que per a nosaltres és una qüestió fonamental, tenir un projecte d’inversions específic per poder fer el seguiment amb garanties i transparència de l’execució del soterrament”, ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos (ECP).
 
Esmena d’ERC.
A les gestions fetes amb altes instàncies del Ministeri de Foment i d’Adif, també s’han sumat els contactes amb grups polítics que s’han traduït en la presentació d’una esmena transaccional del grup parlamentari d’ERC als pressupostos estatals, prèviament consensuada amb el govern local, i acceptada pel PSOE, ECP, Unidas Podemos i Galicia en Común que l’1 de desembre va rebre el suport de tots els partits que han votat a favor dels comptes generals.
“Estem molt satisfets que hi hagi una partida per al soterrament amb el nom de Montcada; el que hem aconseguit és un pas més cap a l’execució del projecte”, opina el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC). La insistència del consistori montcadenc ha estat compartida amb els municipis de l’Hospitalet i Sant Feliu de Llobregat, que igualment disposaran d’una partida pròpia per soterrar les seves vies.
La notícia s'ha donat a conéixer aquest dijous als membres de la Taula pel Soterrament on hi ha representació dels grups municipals i de partits amb presència a la localitat i de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total els quals van coincidir a expressar la seva satisfacció. 
El portaveu de la Plataforma, Josep M. González, considera que l’assignació d’una partida nominal per al projecte “és un reconeixement a la feina que s’està fent tant des de l’àmbit polític com del de la ciutadania; òbviament falta molt camí per endavant, però és un pas molt important”, ha dit.
 
Estat del projecte
Inicialment, la dotació de la partida destinada a Montcada és de 8 milions d’euros, una petita xifra en comparació amb el cost total de l’actuació, que puja a 400 milions d’euros. “Tot i així, el que compta és que ja hi ha uns diners assignats i el compromís de fer la inversió de forma plurianual durant els cinc anys que està previst durin les obres”, ha dit Campos.
Actualment, el projecte constructiu està en fase de revisió i es preveu que s’aprovi durant el primer trimestre del 2021. El pas següent serà licitar i adjudicar les obres.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari