Pere Macias veu ‘complicat’ que el projecte s’inclogui als pressupostos del 2011

El portaveu de CiU al Congrès dels Diputats defensarà que l’actuació s’inclogui al Pla Extraordinari d’Infrastructures (PEI)

El portaveu adjunt de CiU al Congrès dels Diputats i portaveu a la Comissió de Foment, Pere Macias, veu “complicat” que el projecte de soterrament de la línia ferroviària de França al seu pas per Montcada s’inclogui als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2011: “Potser sóc molt cru però la realitat és aquesta: la prioritat del govern és enllestir les línies d’Alta Velocitat i els projectes que ja estan en marxa, les obres pendents de licitar, com és el cas de Montcada, no són cap prioritat”. Macias va fer aquestes declaracions durant la reunió que va mantenir ahir la tarda amb representants de la Plataforma Tracte Just, Soterrament Total a la seu de la secció local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que va concertar la trobada a petició del col·lectiu ciutadà, preocupat per les retallades en obra pública anunciades pel Ministre de Foment, José Blanco. Per al diputat convergent l’única possibilitat que el projecte Montcada tirés endavant l’any vinent seria incloure’l al Pla Extraordinari d’Infrastructures (PEI), que compta amb la col·laboració del sector financer privat i a través del qual es finançaran vuit projectes, cap d’ells de moment a Catalunya.

 

Al final de la reunió el portaveu de la Plataforma, Jaume Relat, va manifestar a laveu.cat que Macias no ha fet més que confirmar els mals presagis que ja existien sobre el futur del projecte que, tot i estar vinculat a la Línia d’Alta Velocitat, encara no ha estat licitat. Relat va anunciar una reunió urgent del secretariat la setmana vinent per abordar la nova situació i valorar la possibilitat de fer algun tipus de mobilització, “tot i que no sabem si aconseguirem el seguiment i la unanimitat que vam tenir al 2006, quan vam començar aquesta lluita, tenint en compte la situació de crisi que viu el país”. De moment, el col·lectiu té la intenció de reunir-se amb els partits polítics catalans amb representació a Madrid perquè defensin el projecte de Montcada en el debat pressupostari que tindrà lloc a final de setembre.

 

El regidor de l’Ajuntament Joan Maresma considera que “s’ha de fer entendre al govern que el soterrament de la línia de França és un projecte vinculat al TAV, tal com consta al conveni  signat fa tres anys”. Sobre la possibilitat de reclamar que s’inclogui al PEI, el president de la secció local de CDC, Joan Carles Paredes, considera que “davant del panorama dibuixat per Macias, pot ser una via alternativa i possible”.

Deixa un comentari