Policia Local i voluntaris de l’ADF i Protecció Civil, activats durant tota la nit

Terra Nostra, Montcada Nova i Mas Rampinyo, els barris més afectats

Una seixantena de persones, entre Policia Local i voluntaris de l'ADF i de Protecció Civil, treballaran durant la nit per tal d'apaivagar els efectes de la intensa pluja que ha caigut a Montcada i Reixac durant tot el dia d'avui divendres,18 de desembre. Els efectius locals tenen el suport d'agrupacions d'ADF de Sabadell, Terrassa, Castellar del Vallès, Castellbisbal i l'Ametlla del Vallès, així com de la coordindora d'associacions de voluntaris de Protecció Civil. La Brigada Municipal ha treballat durant tota la jornada a causa del temporal, doblant torns, i demà dissabte, dia 19, continuaran les tasques d'extracció d'aigua. 
 
Punts crítics
Els punts especialment conflictius han estat Terra Nostra, Montcada Nova i Mas Rampinyo. L'acumulació d'aigua ha obligat a tallar la C-17 a l'alçada de la plaça Espanya, en ambdós sentits de la circulació, via on han quedat cotxes atrapats per l'aigua. El trànsit s'ha desviat cap a la C-33, on s'ha activat el protocol d'aixecament de barreres. Al pas inferior del carrer Frederic Mompou, a Mas Duran, tres vehicles han quedat atrapats sota l'aigua. Sis bombes de l'ADF hi estan treballant a la zona. A Terra Nostra els incidents es venen produint des d'aquest matí. El pas inferior davant l'escola Mitja Costa s'ha inundat, així com el Casino i l'estació de tren de Santa Maria. Un despreniment al carrer Sant Iscle ha provocat el desallotjament d'un habitatge.
Una seixantena de persones, entre alumnat, famílies i personal de les activitats extraescolars, ha quedat atrapada a l'escola Font Freda a causa de l'acumulació d'aigua i fins a les 20.30 h aproximadament els Mossos no els han pogut desallotjar. També han quedat atrapats personal i usuaris dins el CAP Les Indianes, que hi han pogut sortir cap a les 21 h. L'aigua també ha provocat despefectes a instal•lacions esportives.
 
Accessos afectats
D'altra banda, alguns accessos al municipi s'han vist afectats. La carretera del cementiri de Collserola s'ha tallat al trànsit, així com el tram de la N-150 entre la Bòbila i la gasolinera situada a la cruïlla amb la C-17 i a la carretera de la Roca s'ha donat pas alternatiu a causa de despreniments. La Rambla dels Països Catalans, els carrers Lleida, Bruc i Vallès són alguns dels vials més afectats pel temporal, que en major o  menor grau, ha afectat punts de tot el municipi. La recent neteja dels invornals ha apaivagat en part els efectes del temporal. D'altra banda, cap a  les 20.45 h s'ha restablert la circulació de les línies de Rodalies que passen per Montcada i Reixac, que s'havien vist afectades per la pluja.
El temporal d'avui ha estat inusual, provocat per una acumulació de núvols a la zona del denominat Vallès Sud, que a més de Montcada i Reixac, ha afectat intensament localitat com Cerdanyola, Ripollet o Santa Coloma de Gramenet.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari