ECP retreu al tripartit ‘la incapacitat, la inacció i la improvisació’ durant el seu primer any de govern

La formació mostra la seva preocupació pel que considera ‘falta de criteri polític i lideratge’ de l’executiu

Laura Campos, a la roda de premsa, amb tres dels cinc regidors que integren el grup d'ECP, majoritari a l'oposició
Laura Grau

En Comú Podem considera que el primer any de gestió del tripartit –PSC, Vivim i PP– “és un any perdut per a la ciutat” i el defineix com “el govern de les tres I, I d’incapacitat, I d’inacció i I d’improvisació”. Així ho va dir la portaveu del grup municipal d’ECP, Laura Campos, a la roda de premsa que va fer ahir, acompanyada d’altres regidors a la seu de la formació.

Segons l’edil, la incapacitat es manifesta en la tendència del govern a contractar el servei d’assessors externs, referint-se a la figura del coordinador general, el nou negociador del conveni col·lectiu de la plantilla o l’empresa que durà a terme el pla de comunicació del Pla d’Actuació Municipal (PAM). “És que no poden confiar en els treballadors de la casa?”, es pregunta l’exalcaldessa, tot ressaltant la gran despesa que suposa la contínua externalització de serveis.

La incapacitat es manifesta en la tendència del govern a contractar el servei d’assessors externs, amb la despesa que suposa. És que no poden confiar en els treballadors de la casa?

Laura Campos, portaveu del grup municipal d’ECP

La inacció, segons Campos, té a veure amb la falta d’un full de ruta. “No coneixem el PAM i el govern no ha impulsat cap nou projecte, sinó que actua a remolc de les iniciatives que vam engegar nosaltres durant els vuit anys de mandat”, citant projectes com la remodelació de la Torre de l’Aigua, la Casa Larratea i el parc del Turó Blau o la construcció de la nova escola bressol de Can Sant Joan. L’edil també va demanar explicacions sobre quines millores ha aplicat el govern en els serveis de neteja, que tant havia anunciat, i en les polítiques socials i culturals, tot criticant la contractació per Festa Major del grup Nancys Rubias, “que fa apologia del feixisme i la ignorància”. “És un govern que no governa, sembla una comissió de festes d’una associació de veïns, i oblida que, entre festa i festa, s’han d’abordar els problemes del municipi”, va dir.

És un govern que no governa, sembla una comissió de festes d’una associació de veïns, i oblida que, entre festa i festa, s’han d’abordar els problemes del municipi

Laura Campos, portaveu del grup municipal d’ECP

Per a l’edil, “la falta de projecte polític i lideratge també genera improvisació”, posant com a exemple la taxa de residus, “que es va aprovar de forta precipitada, sense estudis previs i sense preveure bonificacions, que es van aplicar a última hora fruit de la pressió dels comerciants”. Campos també va criticar el que considera una manca de planificació pressupostària, “que ha deixat partides a zero, com és el cas del departament de Cultura, escurada per la festa major, que obligaran a fer noves modificacions de crèdit”.

“Ens amoïna aquesta forma de governar i vetllarem perquè no es perdi la feina ben feta dels darrers vuit anys, tot lluitant per recuperar l’Alcaldia a les eleccions de 2027”, va concloure la cap de l’oposició.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari