El ministre d’universitats lloa el projecte educatiu de la candidata d’ECP, Laura Campos

Joan Subirats ha visitat Can Sant Joan per conèixer de primera mà els projectes d’ampliació de l’IE El Viver i de la nova escola bressol

El ministre d'universitats, Joan Subirats, amb Laura Campos i Jessica Segovia
Pilar Abián

En menys d’una setmana dos ministres del govern espanyol han visitat el municipi per expressar el seu suport a la candidatura d’ECP que encapçala Laura Campos. Divendres passat va venir Yolanda Díaz i aquest matí ha estat el torn del ministre d’universitats, Joan Subirats. Acompanyat de Campos i altres membres de la candidatura actuals membres del govern, com ara Mar Sempere, Jessica Segovia i Juan Carlos de la Torre, el ministre ha vist des de l’exterior com avancen les obres d’ampliació de l’IE El Viver i també el solar annex al centre educatiu on, a partir de dilluns, es començarà a construir la nova seu de l’escola bressol del barri.

L’educació és un tema central per millorar la qualitat de vida d’una població i el fet que s’estigui construint un centre pioner a Catalunya on l’alumnat podrà anar des dels 0 als 16 anys és molt positiu”, ha manifestat el ministre, tot lloant la tasca feta pel consistori –governat per ECP i ERC– per aconseguir que la Generalitat financiï aquest projecte.

L’educació és un tema central per millorar la qualitat de vida d’una població i el fet que s’estigui construint un centre pioner a Catalunya on l’alumnat podrà anar des dels 0 als 16 anys és molt positiu

Joan Subirats, ministre d’universitat

En opinió de Subirats, si l’educació no obligatòria –de 0 a 3 anys– es treballa bé, es posen les bases perquè l’alumnat segueixi un itinerari formatiu continuat i tingui més oportunitats de fer cicles o arribar a la universitat. El ministre ha celebrat que el projecte promogut per l’Ajuntament es faci en un barri “lluitador i reivindicatiu” com Can Sant Joan i també ha posat l’èmfasi en la importància que el programa d’ECP dona a la inclusió.

La candidata d’ECP, a la dreta de la imatge, amb el ministre i altres membres de la candidatura durant la visita
Pilar Abián

Estem treballant perquè tots els nens i nenes estudiïn en igualtat de drets amb independència de la capacitat econòmica de les seves famílies

Laura Campos, candidata d’ECP

Campos, per la seva banda, ha tret pit de l’aposta que ha fet ECP des del govern local per l’educació. “Entenem que és una eina transformadora per tenir una societat més justa, lliure i democràtica i, per això, n’hem incrementat tant el personal del departament, passant de quatre a set treballadores, com la partida econòmica, de manera que és el segon pressupost més alt de l’Àrea Social”, ha dit. La candidata dels comuns també s’ha referit a projectes com el Pla Educatiu d’Entorn i a l’augment de beques i ajudes escolarització com a exemple del compromís de la seva formació amb l’educació.

Abans d’acomiadar-se, el ministre ha expressat la seva satisfacció per la seva visita al municipi, amb el qual té un lligam sentimental, ja que la seva àvia paterna, Maria Estany, va néixer al barri de Mas Rampinyo.

Deixa un comentari