El Ple acorda una moció conjunta perquè Transports desdobli l’R3 suprimint dos carrils de la C-17

La proposta que ha elaborat la Plataforma del Transport Públic (PTP) i Fem Vallès alliberaria l’actual traçat ferroviari pel nucli urbà

Tots els grups municipals tenen clar els avantatges de la proposta per projectar el desdoblament de la línia R3 de Rodalies que proposa utilitzar els dos carrils en sentit nord de la C-17. Així ho van escenificar ahir al Ple amb una moció conjunta que aposta per resoldre la implantació d’una nova infraestructura pel nucli urbà i, de l’altra, augmentar la freqüència de trens cada 15 minuts.

Tot neix de l’estudi que van elaborar la Plataforma en defensa del Transport Públic (PTP) i Fem Vallès i que l’Ajuntament de Montcada vol abanderar per reconvertir l’actual calçada de la C-17 en el nou corredor ferroviari del municipi.

El mateix president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC), qualifica d'”un pèl agosarada‘. L’objectiu és recuperar de l’actual traçat ferroviari per transformar-lo en un passeig cívic, i augmentar així la qualitat urbana i la connexió interna. L’opció triada és restar presència del cotxe privat i transformar la C-17 en una avinguda urbana.

“La moció conjunta és la clau per alliberar-nos de l’estigma de municipi trinxat i continuar cosint el territori”, va assegurar Iruela, qui va “exigir que el ministeri de Transports i Mobilitat inclogui l’estudi com a proposta única. Al juliol, l’exministra Raquel Sánchez va anunciar a Montcada i Reixa la inversió d’1,3 milions d’euros per a la redacció d’un estudi tècnic de desdoblament entre Bifurcació i Mollet-Santa Rosa.

Ara, l’acord es notificarà tant a la Generalitat i al Ministeri de Transports i Mobilitat, així com a la comissió tècnica que estudia les alternatives al desdoblament de l’R3.

Reaccions

Des d’En Comú Podem, el partit majoritari a l’oposició, Laura Campos el servilisme territorial de Montcada i Reixac a la gran metròpoli fa que ara sigui un bon moment per revertir la situació i aconseguir la complicitat dels ens supramunicipals: “Ens ho mereixem, tenim molts reptes i oportunitats en l’àmbit urbanístic, però també tenim encara moltes amenaces,”, va insistir Campos.

El portaveu d’ERC, Jordi Sánchez, va subratllar que la proposta “pot fer que Mas Rampinyo sigui un sol barri, sabem que és una solució urbanística agosarada, però positiva”. L’edil opina que “l’eliminació dels dos carrils de la C-17 per a la mobilitat privada beneficiaria la xarxa de transport públic“.

Els altres dos socis de govern van destacar els beneficis de l’estudi. “Aquesta futura obra aportaria una millor cohesió territorial en un futur”, va significar el portaveu del PP, David Zambrana. Des de Vivim, Rafa Ruiz, va dir que “és la millor solució, tot i que sigui experimental“.

Deixa un comentari