El Ple d’investidura tindrà lloc avui dissabte a la Casa de la Vila

La sessió començarà a les 12h i es podrà seguir en directe per laveu.cat

El Ple d’investidura del nou Ajuntament tindrà lloc avui dissabte a la Casa de la Vila (12h). Els 21 regidors i regidores electes, escollits a les eleccions municipals del passat 28 de maig, prendran possessió del seu càrrec i es triarà la persona que ocuparà l’Alcaldia de Montcada i Reixac.

En aquest mandat hi haurà representats un total de 6 grups municipals. Del PSC (7), els regidors seran Batolo Egea, Nani López, Albert Carandell, Damaris Sánchez, Andreu Iruela, Dori Alcalà i Carles Vilalta. D’ECP (5), els edils seran Laura Campos, Mar Sempere, Jessica Segovia, Juan Carlos de la Torre i José Mª Rodríguez, mentre que Jordi Sánchez, Judit Rodríguez, Gerard Garrido i Laura Tort representaran ERC (4). Les formacions que entren a formar part del nou Ple municipal són el PP (2), amb dos edils, David Zambrana i Laia López; Vivimir (2), també amb dos regidors, Rafa Ruiz i Anabel Moreno, i Vox (1), amb un únic representant, Santiago Hernández.

Procediment

La sessió començarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, formada pels regidors de major i de menor edat, Andreu Iruela i Albert Carandell, respectivament, i per la secretària de l’Ajuntament. A continuació, els edils juraran o prometran el seu càrrec i s’iniciaran els tràmits per a l’elecció de l’alcalde o alcaldessa. En el cas que alguna persona que hagi encapçalat una candidatura obtingui 11 vots, la majoria absoluta, serà proclamat alcalde o alcaldessa. Si ningú no suma aquesta xifra, l’Alcaldia serà per a la persona que encapçala la llista més votada a les eleccions, el PSC, qui ha arribat a un pacte dinvestidura amb Vivimir. Atès que el PP ha avançat que s’abstindrà en la votació, serà Bartolo Egea qui prendrà el relleu en l’Alcaldia a Laura Campos (ECP).

Per fer el seguiment de la sessió, s’habilitarà la pantalla de televisió de la sala institucional de la Casa de la Vila per tal que la ciutadania pugui veure en directe el Ple. També es podrà seguir per laveu.cat.

Deixa un comentari