El PSC arrenca la campanya al municipi anunciant els seus compromisos en l’àmbit sanitari

Candidats, alcaldes i regidors socialistes asseguren que, si guanyen els comicis, l’hospital es farà realitat

L'alcalde de Montcada i Reixac, Bartolo Egea, en el primer acte d'inici de campanya
Pilar Abián

El PSC ha iniciat la campanya electoral per als comicis al Parlament de Catalunya explicant els seus compromisos en l’àmbit de la salut pública. Els alcaldes de Montcada i Reixac (Bartolo Egea), Ripollet (Lluís Tirado), Barberà (Xavier Garcés) i Badia (Eva Menor), acompanyats del primer tinent d’alcalde de Cerdanyola i diputat (David González) i del primer tinent d’alcalde de Sabadell i també diputat (Pol Gibert), han fet una trobada amb mitjans davant del solar del futur hospital Ernest Lluch, on han assegurat que si el PSC guanya les eleccions, el centre sanitari serà una realitat.

“Han passat molts governs per la Generalitat i fins ara, cap d’ells ha executat el projecte; l’únic que el farà possible serà Salvador Illa“, ha manifestat Gibert, el primer a intervenir i número 7 de la llista socialista per Barcelona. David González, qui també aspira a repetir com a diputat, ha assegurat que el PSC és el partit que més ha defensat els serveis sanitaris públics a la comarca presentant tres propostes de resolució que demanaven la reobertura de les urgències al CAP Montcada, reobrir el CAP de Les Fontetes de Cerdanyola i un nou consultori mèdic a Bellaterra.

Han passat molts governs per la Generalitat i fins ara, cap d’ells ha executat el projecte de l’hospital; l’únic que el farà possible serà Salvador Illa

Pol Gibert, candidat número 7 del PSC

En el seu torn d’intervenció, Egea ha celebrat que, un cop desencallada la cessió dels terrenys per part dels municipis, els tràmits per construir l’hospital vagin endavant: “És una oportunitat no només per a Montcada i Reixac sinó per a tota la comarca i també ajudarà a dignificar el sector des d’un punt de vista urbanístic i a fer possible el corredor biològic des de serralada Marina fins a Collserola”. L’edil ha reiterat, d’altra banda, el compromís del PSC amb la recuperació de les urgències nocturnes al CAP Montcada. “Per a nosaltres, es tracta d’una reivindicació històrica que hem d’assolir i per la qual hem de seguir lluitant”, ha dit.

La construcció de l’hospital i la recuperació de les urgències nocturnes al CAP Montcada són reivindicacions històriques que van agafades de la mà

Bartolo Egea, alcalde de Montcada

L’alcalde de Ripollet també s’ha referit a la millora que la construcció del futur hospital significarà per a l’entorn. En el cas del seu municipi, el projecte inclou la transformació del parc de Masot en un parc fluvial.

Els alcaldes, regidors i diputats del PSC presents a la compareixença de premsa, en l’inici de la campanya electoral al municipi, als blocs Sivis, davant del solar on s’ha de construir el futur hospital
Pilar Abián

Al seu torn, Garcés ha parlat de la importància del centre sanitari per descongestionar el parc Taulí de Sabadell. “Tots en sortirem beneficiats; guanyarem en qualitat d’atenció, en la reducció de llistes d’espera i en l’accés als serveis sanitaris, gràcies a la transformació de l’N-150 en una avinguda que també implicarà millorar la interconnexió entre poblacions i potenciar la mobilitat en transport públic“.

Eva Menor, número 14 de la llista del PSC per Barcelona, ha tancat el torn d’intervencions assegurant que els governs de Junts i ERC només han protagonitzat retallades en l’àmbit de la salut i “sempre –ha dit– d’esquena als ajuntaments”. “Hem acreditat històricament que som els garants d’un sistema sanitari públic de qualitat“, ha conclòs Menor tot reclamant el vot per a la candidatura socialista.

Deixa un comentari