ERC portarà a la Comissió Ètica el possible ús partidista del PP d’espais i recursos municipals

Els republicans consideren que el regidor d’Indústria va aprofitar un acte organitzat pel departament per fer campanya per les eleccions autonòmiques

Reunió de constitució la comissió ètica de Montcada i Reixac
Premsa Ajuntament

ERC i Jovent Republicà han anunciat que presentaran una denúncia davant de la Comissió d’Ètica de l’Ajuntament perquè valori si el PP va actuar de forma partidista durant una activitat organitzada per la Regidoria d’Indústria i Promoció Econòmica que lidera el portaveu dels populars al municipi, David Zambrana. A la fi d’un esmorzar adreçat a empresàries, fet el 17 d’abril, la candidata del PP Eva García es va afegir a la trobada manifestant a les seves xarxes socials que estava de precampanya, ja que forma part de la candidatura popular al Parlament de Catalunya. El cas va ser exposat al Ple d’abril en el torn de precs i preguntes per part dels principals grups de l’oposició, ECP i ERC.

Tant Zambrana com García han negat a La Veu les acusacions de partidisme assegurant que la candidata no va participar en l’acte institucional, sinó a posteriori d’aquest i que l’escenari no era un equipament municipal sinó una empresa privada.

Punt a analitzar

Els republicans volen que la Comissió Ètica analitzi si Zambrana va incomplir el punt 5 del Codi Ètic que, a grans trets, determina que els càrrecs electes han d’abstenir-se d’utilitzar la seva posició per atorgar-se qualsevol mena de benefici ni dur a terme cap activitat privada que entri en col·lisió amb interessos públics. “Considerem poc ètic utilitzar un acte de l’Ajuntament per fer campanya per un partit polític i volem denunciar la pressió i incomoditat a la qual se sotmet als treballadors públics amb aquestes actuacions”, han manifestat ERC i Jovent Republicà a través d’un comunicat.

La Comissió Ètica està formada per quatre membres de la plantilla municipal amb perfil jurídic i especialitzats en transparència i dos representants de la ciutadania. Entre les tasques que té encomanades hi ha la de vetllar pel compliment del Codi ètic de l’Ajuntament, promoure el contingut entre la ciutadania i emetre un informe anual amb l’activitat duta a terme en matèria de transparència i bon Govern.

Deixa un comentari