L’Ajuntament presentarà les al·legacions al PDUM al Ple ordinari de juny

La sessió tindrà lloc aquest dijous a la Casa de la Vila

El Ple de l’Ajuntament es reuneix aquest dijous (18.30 h) a la Casa de la Vila en la sessió ordinària del mes de juny, durant la qual el govern municipal –PSC, Vivim i PP– donarà compte del decret d’Alcaldia aprovat el 31 de maig sobre les al·legacions que l’Ajuntament presentarà al Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM), aprovat inicialment pel Consell Metropolità de l’AMB el març de l’any passat. Entre les esmenes proposades en l’àmbit d’infraestructures, el consistori s’oposa a la construcció del túnel ferroviari pel Turó de Montcada a la línia R4 i defensa el desdoblament de la R3 per la calçada de la C-17, la creació de nous accessos a la C-33 al seu pas pel polígon del Pla d’en Coll, la millora de la connectivitat entre els dos marges del riu Besòs i la perllongació la línia L11 de metro en Can Cuyàs i l’estació de Montcada Bifurcació, entre altres qüestions. El document també inclou al·legacions en matèria d’habitatge i sòls residencials per solucionar problemàtiques enquistades al municipi com el barraquisme i les urbanitzacions construïdes en terreny no urbanitzable.

Altres temes

Entre els assumptes de l’Àrea Econòmica, el Ple de juny sotmetrà a aprovació una modificació de crèdit de Participació Ciutadana a la Regidoria d’Esports, de 1.872 euros, per a la realització de dos estudis tècnics, un sobre l’ampliació d’usos del pavelló Miquel Poblet i un altre relacionat amb la protecció contra incendis de l’equipament. També en l’àmbit econòmic, el govern proposarà la continuïtat de la prestació del servei de recollida de residus i neteja viària, gestionat per l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, fins a l’adjudicació del nou contracte.

Pel que fa als temes de l‘Àrea Social, l’ordre del dia porta un únic punt sobre el Pla d’Acció d’Inclusió Comunitària 2024-2027 de Montcada i Reixac. El PLACI té com a objectiu abordar la dimensió comunitària de la intervenció social, amb una estratègia transversal i compartida, des d’una perspectiva de promoció de l’autonomia de les persones i comunitats.

En l’apartat de mocions, només n’hi ha una, presentada pel grup municipal d’ERC sobre els riscos de l’amiant. La formació proposa elaborar un cens d’instal·lacions al municipi amb aquest material i determinar un pla d’acció per a la seva retirada, a més de promoure una campanya informativa i de sensibilització entre la ciutadania per difondre el coneixement i les solucions a adoptar per resoldre aquesta problemàtica.

El Ple es podrà seguir en directe a través laveu.cat.

Etiquetes:

Deixa un comentari