Membres de la llista de Vivim deixen el partit decebuts amb la direcció

Sandra Maté va ser la número quatre de la candidatura del partit a les passades eleccions i Alejandro Ortiz, el vuit

Sandra Maté i Alejandro Ortiz s'han desvinculat de Vivim
Pilar Abián

Un any després de les eleccions municipals, gairebé la meitat dels membres de la llista de Vivim, encapçalada per Rafa Ruiz, haurien deixat el partit, segons dos dels dimissionaris. “Vuit hem marxat decebuts amb la direcció de la formació i dos, per motius personals; el que és significatiu és que sis estàvem entre els 10 primers de la candidatura“, han explicat a La Veu Sandra Maté i Alejandro Ortiz, els únics que han volgut explicar públicament la seva desvinculació de la formació, que té dos regidors al govern de coalició amb el PSC i el PP al consistori.

Maté, vinculada al món associatiu, era la número quatre de la candidatura, i Ortiz, informàtic i emprenedor, el vuit. Asseguren que van entrar en la llista de Vivim atrets pel projecte municipalista i amb la voluntat de poder fer coses per millorar el poble. Per a ambdós, formar part de la candidatura de Vivim ha estat la seva primera i única experiència en el món de la política i ha acabat resultant decebedora. “Ens hem sentit utilitzats i enganyats perquè no es compta amb nosaltres, sembla que fem nosa”, expliquen. Afegeixen que el principal motiu de la seva marxa respon al funcionament del partit que, segons diuen, no té organització interna, i assenyalen el seu president, Ruiz, com el culpable d’aquest bloqueig. “Ens hem cansat de demanar, sense èxit, que s’apliqui el pla de treball que es va acordar en un inici en assemblea”, lamenta Ortiz.

Ens hem sentit utilitzats i enganyats perquè no es compta amb nosaltres, sembla que fem nosa

Sandra Maté i Alejandro Ortiz

Vist amb perspectiva, Maté i Ortiz opinen que entrar el govern potser va ser un error. “No teníem expectatives d’aconseguir dos representants, va ser una sorpresa i, tenint en compte la manca d’experiència, el més adient hauria estat mantenir-se a l’oposició i aprendre sobre el funcionament de l’administració, per optar a les següents eleccions amb més força”, diu Ortiz.

Si bé en un inici els primers membres de la llista van participar en la decisió de pactar amb el PSC, asseguren que d’altres qüestions, com la pujada dels sous d’acord amb l’IPC, no es van comunicar a l’assemblea. “Ens en vam assabentar escoltant el Ple i això va crear molta mala maror”, explica Maté.

La candidatura de Vivim a les eleccions del 2023. En primera fila i al centre de la imatge, Rafa Ruiz, amb Anabel Moreno a la seva esquerra i Sandra Maté, a la seva dreta
Arxiu/ La Veu

Pel que fa a l’actuació dels dos regidors de Vivim en aquest primer any de mandat, Maté i Ortiz valoren positivament la tasca de la regidora Anabel Moreno, a qui veuen molt involucrada en les seves funcions públiques. Contràriament, consideren que el líder del partit té poca presència. “Potser és perquè les regidories que ha assumit –benestar social, informàtica–, tenen poca visibilitat, però també és president de l’Àrea Social i quan es fan actes públics, sempre se situa en segon pla i no entenem el perquè”, manifesta Maté.

Posicionament de la direcció

Posats en contacte amb el president de Vivim, aquest ha declinat fer declaracions al respecte, a l’espera d’analitzar el contingut de les declaracions dels dos dimissionaris. Ruiz ha deixat clar, però, que oficialment el partit no té constància de les seves baixes.

Deixa un comentari