Presència de regidors dels tres grups a totes les àrees

Una de les primeres mesures acordades ha estat baixar els sous dels edils amb un estalvi de 96.000 euros

Els regidors del nou govern, a la Casa de la Vila
Pilar Abián

“La reorganització del cartipàs respon a la voluntat de simplificar, fer més transparent l’administració i estalviar”, aquest ha estat el resum que ha fet l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA-E), a l’hora de presentar aquest matí el nou cartipàs municipal a la premsa. L’edil ho ha fet acompanyada dels portaveus dels grups al govern i presidents de cada Àrea, Óscar Gil (ICV-EUiA-E), responsable de l’Àrea Econòmica; Jordi Sánchez (ERC), president de l’Àrea Territorial, i Ana Ballesta (Círculo Montcada), qui estarà al front de l’Àrea Social. Els trets principals del nou cartipàs són que l’Àrea Interna queda repartida entre Presidència i Territori que hi ha presència de regidors de tots tres grups als quatre grans blocs en què queda definit el consistori. “D’aquesta manera volem millorar la comunicació entre àrees i garantir que totes les decisions es prenguin amb corresponsabilitat i solidaritat”, ha assenyalat Campos.

Una altra de les novetats respecte el mandat anterior és la baixada de sous amb un estalvi global de 96.000 euros. Només hi haurà quatre dedicacions exclusives, la de l’alcaldessa i els presidents d’Àrea amb un sou brut anual de 50.000 i 40.000 euros respectivament. La resta de regidors del govern tindrà una dedicació del 75% i cobrarà 30.000 euros anuals.

A banda de les presidències, les responsabilitats a assumir seran les següents : Óscar Gil (Hisenda); Ana Ballesta (Promoció Econòmica); Montse Ribera, d’ERC, (Serveis Generals, Comerç i Turisme); Jordi Sánchez (Via Pública, Urbanisme); Jéssica Segovia d’ICV-EUiA-E (Presidència, Habitatge, Educació, Infància, Joventut, Oficina d’Atenció a la Dona); Mar Sempere, de Círculo (Serveis Socials i polítiques d’inclusió); Mónica Martínez, d’ICV-EUiA-E (Ciutadania, Cultura i Patrimoni,); Salvador Serratosa, d’ERC (Esports), i Sergi Martín, de Círculo (Medi Ambient, Control d’Activitats i Salut Pública, Transparència i Bon govern).

El govern ha presentat el cartipàs a primera hora del matí als grups de l’oposició, al migdia als treballadors del consistori i a la tarda (Casa de la Vila, 19.30h) farà una assemblea oberta a la ciutadania.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari