Presència d’exemplars de la vespa asiàtica a Terra Nostra

L’Ajuntament recorda que la retirada dels vespers l’ha de fer una empresa especialitzada per evitar la propagació de l’insecte

Vesper localitzat en la terrassa d'una casa particular a Terra Nostra
Crisitina Fernández

Per segon any consecutiu la vespa asiàtica ha fet acte de presència al municipi. Dues famílies de Terra Nostra han hagut de contractar una empresa especialitzada per retirar dos vespers localitzats ahir a la tarda. Des de la Regidoria de Salut Pública es recorda a la ciutadania que, en aquest casos, no es pot actuar de forma individual sinó professional ja que comporta riscos i pot contribuir dispersar la propagació de l’insecte que, d’altra banda, es propaga amb molta rapidesa.

La vespa asiàtica presenta un color castany fosc, el que la diferencia de l’europea. El seu cap i el tòrax és negre, la cara groc-ataronjada i les postes castanyes i medeix al voltant dels 4,5 cm. L’espècie no és gaire diferent de l'autòctona, tot i que la seva picada pot ser una mica més dolorosa perquè té el fibló més gran, però en cap cas és verinosa ni tampoc especialment agressiva. Com passa amb la resta de vespes, hauran d’anar en compte les persones que en tinguin al·lèrgia.

En cas d’observació de qualsevol exemplar o de nius, es recomana mantenir una distància mínima de 5 metres respecte el vesper i trucar a l’Ajuntament o al Cos d’Agents Rurals de la Generalitat, per tal de fer-ne la comprovació pertinent. Sobre la retirada dels vespers, el consistori se’n farà càrrec d’aquells localitzats a la via pública o a espais que poden suposar un perill, com ara, a prop de centres educatius. En el cas que els nius apareguin a espais privats, haurà de ser la propietat qui se encarregui de retirar-los.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari