Primera trobada entre el govern i la Plataforma després de la manifestació

El Consistori s’ha compromés a mantenir el col·lectiu informat de les converses amb la Conselleria

La Plataforma Antiincineració s’ha reunit amb el govern municipal per primer cop després de la manifestació del 31 de gener. La trobada va tenir lloc ahir i va servir per intercanviar impressions i, alhora, per establir un seguit d’accions conjuntes. Si bé la Plataforma voldria un pronunciament ferm per part del Consistori contra el projecte de la Generalitat de cremar llots i altres residus a les cimenteres, de moment el govern manté cautela, a l’espera del que dicta la moció aprovada en l’últim Ple municipal, en què s’insta el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, a venir a Montcada i a donar explicacions sobre un projecte que ha provocat preocupació entre el veïnat.

La Plataforma Antiincineració assegura que no necessita cap informe de la Generalitat per documentar-se i que, avui dia, ja disposa de prou informació com per saber que l’ús de residus a les cimenteres com a combustible és perjudicial per a la salut. No obstant això, el portaveu del col·lectiu ciutadà José Luis Conejero, opina que “l’Ajuntament està en el seu dret de demanar informes a la Conselleria i que el fet que el govern mantingui en vigor la moció contra la incineració aprovada l’any 1999 és un senyal molt positiu”.

La Plataforma també s’ha referit a l’informe presentat aquesta setmana per Greenpeace en què afirma que la crema de residus a cimenteres és més perillosa que la cremació a incineradores convencionals, ja que genera gran contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió i estén fins i tot les substàncies perilloses al ciment.

En la seva trobada amb el govern municipal la Plataforma ha transmès la seva preocupació per residus utilitzats per Lafarge en el seu procés de producció, alguns provinents de la indústria farmacèutica, motiu pel qual l’Ajuntament s’ha compromès a demanar a l’empresa un llistat de tots els productes que fa servir.

Així mateix, el govern s’ha compromès a mantenir informada la Plataforma de totes les gestions que faci el Consistori en relació amb aquest tema. El col·lectiu ciutadà ha anunciat que dilluns a les 19h farà una xerrada informativa al Centre Cívic de Can Cuiàs per explicar el seu posicionament contra la crema de residus a Lafarge.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari