Projecte Home adapta els seus protocols a la Covid-19

L’ong gestiona el centre residencial de la Comunitat Terapèutica, a la Vallençana, que atén una vintena d’usuaris

Quatre dels terapeutes de la Comunitat de Projecte Home a la Vallençana
PH

La residència de la Comunitat Terapèutica de Projecte Home a La Vallençana, que va continuar funcionant durant la pandèmia, ha adaptat els seus protocols a la nova normalitat, introduint alguns canvis per garantir la seguretat dels residents i les seves famílies. La principal novetat és que ha obert un nou centre a Montgat on les persones que han d'ingressar al centre montcadenc passen un període de quarantena inicial, complint així les mesures i protocols establerts per les autoritats sanitàries. "Allà se'ls hi fa la prova PCR i s'estan dos dies fins que s'obtenen el resultat", explica el terapeuta Joan Guasch. Aquest residència, ubicada enmig de la Serralada de Marina, atén una vintena d'usuaris que, abans de la pandèmia, vivien en règim semiobert i podien anar a visitar les seves famílies el cap de setmana. Amb la nova normalitat, els residents només poden sortir amb el seu grup el cap de setmana acompanyats d'un educador. "Ara són les famílies les que s'han de desplaçar fins al centre per fer visites els caps de setmana, complint totes les mesures de prevenció, com l'ús de mascaretes i gel hidroalcohòlic", explica Guasch.

Segons un informe de Projecte Home, les demandes d'ajuda per tractar una addicció després del confinament han crescut un 18% respecte el mateix període de l'any passat. L'ong atribueix aquest increment de la demanda als efectes del confinament, durant el qual moltes persones han pres consciència que patien una addicció i han decidit demanar ajuda. Durant la pandèmia, PH van suspendre l'atenció presencial en la majoria dels seus programes de tractament, però va mantenir les activitats i sessions per videoconferències i trucades, obrint noves possibilitats per mantenir canals d'atenció en línia de forma permanent. 

La pandèmia ha provocat que PH hagi hagut de crear nous serveis, incrementant el personal i les despeses, motiu pel qual ha llençat la campanya 'Ets essencial', que vol incidir en el paper cabdal que té cadascú de nosaltres a l'hora d'ajudar les persones amb addiccions. Durant el 2019, PH va atendre presencialment 1.520 persones amb addiccions i les seves famílies, entre els centre que té a Barcelona, Montgat, Montcada, Tarragona, Tortosa, Tremp i Balaguer. El 83% són homes i la resta dones, amb una mitjada d'edat de 40 anys. 

 

Seccions:

Deixa un comentari