Promoció d’activitats per al jovent per evitar l’abandonament esportiu

La iniciativa vol disminuir el sedentarisme i garantir la pràctica esportiva entre tothom

La gimnàstica rítmica va ser un dels esports inclosos a l'IE El Víver
Berta Barcons

Promoure l’esport i l’exercici físic en un segment d’edat on hi ha molt abandonament esportiu, és l’objectiu del projecte Joventut Esportiva, Societat Activa (JESA), impulsat per la Regidoria d’Esports amb la col·laboració de la Diputació. Cada vegada són més els adolescents que deixen de fer exercici físic en una etapa important del creixement, ja sigui per vulnerabilitat econòmica de les famílies o per falta de motivació. “El nostre projecte vol donar hàbits de vida actius i saludables als joves”, destaca Xavier Grau, tècnic de la Regidoria d’Esports, tot afegint que “volem fomentar que hi hagi més espais a la ciutat on es pugui practicar esport”.

El nostre projecte vol donar hàbits de vida actius i saludables als joves. A més, volem fomentar que hi hagi més espais a la ciutat on es pugui practicar esport

Xavier Grau, tècnic de la Regidoria d’Esports
El futbol és un clàssic que sempre triomfa
Berta Barcons

Accions

El projecte, que va néixer el 2021 en el marc del programa Estiu a les places, ha arrencat amb força, amb activitats puntuals a l’aire lliure per a alumnes dels instituts. L’última acció va tenir lloc el 8 de febrer, al camp de futbol de Can Sant Joan, amb joves de l’IE El Viver i va consistir en un tastet de quatre esports diferents. Els joves van gaudir de diferents exercicis de gimnàstica rítmica, corfbol, futbol i atletisme amb monitors de les entitats locals que hi van col·laborar: el FB Montcada, el Club Gimnàstica La Unió i l‘AE Montserrat Miró.

El corfbol va tenir una gran acollida
Berta Barcons

Volem que tastin una mica de cada disciplina. Un cop decideixin que esport els hi agrada més, des del JESA farem de nexe entre el jove i el club que li agrada per fer una prova

Xavi Grau

“Volem que tastin una mica de cada disciplina. Un cop decideixin que esport els hi agrada més, des del JESA farem de nexe entre el jove i el club que li agrada per fer una prova”, subratlla Grau. A principi de febrer, també es va dur a terme una sessió de voleibol a Can Cuiàs que va ser tot un èxit.

Altres activitats

A part d’aquestes accions, el projecte ha aconseguit que cada dimarts un grup de joves facin entrenaments de diferents esports al Parc de la Llacuna. D’altra banda, cada final de trimestre s’organitza un esdeveniment que s’anomena ‘Joves i esport’ en un lloc públic del municipi per visibilitzar el projecte. Al desembre es va dur a terme a la plaça de l’Església amb una seixantena de participants.

Deixa un comentari