PSC i CiU es comprometen a governar des de la corresponsabilitat

El Pla d’Actuació Municipal (PAM) es presentarà al setembre

Pérez i Maresma, ratificant el pacte

Per quart mandat consecutiu, PSC i CiU han signat un nou pacte de govern que ha estat ratificat per les respectives formacions a nivell local i que avui s’ha presentat públicament. L’alcaldessa i primera secretària de l’agrupació socialista, M. Elena Pérez, i el primer tinent d’alcalde, Joan Maresma, aposten per mantenir un acord que han definit com a “consolidat i avalat pels resultats electorals dels últims comicis”, en què ambdues van ser les forces polítiques més votades.

“El nostre compromís es basa en garantir el manteniment dels serveis i respondre a les necessitats de la ciutadania perquè la nostra prioritat són les persones”, ha manifestat l’alcaldessa tot reconeixent que, en un context de crisi, s’hauran explorar vies innovadores i imaginatives per poder desenvolupar nous projectes. També Maresma ha advertit que, a conseqüència de la reducció dels recursos públics, “caldrà fer una gestió austera, rigorosa i planificada que garanteixi l’estat del benestar”.

Quant a la possibilitat que les retallades pressupostàries previstes per la Generalitat puguin generar tensions en el si del govern, tenint en compte que projectes previstos pel tripartit com la construcció del nou institut Montserrat Miró o l’Hospital queden, de moment, aturats, ambdós edils han ratificat que la seva prioritat és la defensa dels interessos del municipi per davant dels de partit. “Farem el que calgui per assegurar els serveis bàsics projectats”, han coincidit a afirmar. Els edils  també han parlat de “corresponsabilitat en l’acció de govern”. “Les Àrees no treballaran de forma independent, sinó de manera transversal perquè el nostre pacte es basa en projectes i no en persones”, ha puntualitzat Maresma. El fet que es mantingui una continuïtat en el cartipàs quant al repartiment de responsabilitats ha estat valorat positivament. “Al front de cada regidoria hi ha les persones millor preparades de cada llista per assumir les competències assignades”, ha dit Pérez. I respecte els sous aprovats –força criticats per l’oposició en el Ple d’ahir- han dit que no són aleatoris sinó que responen a les recomanacions de les entitats municipalistes.

 

Les accions que PSC i CiU duran a terme durant en mandat es recolliran en un Pla d’Actuació Municipal (PAM) que es presentarà al mes de setembre i que recollirà bona part de les propostes que cada formació va fer durant la campanya.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari