PSC i CiU presentaran dijous amb tota probabilitat el pacte de govern per al pròxim mandat

Les assemblees de les dues forces polítiques ratifiquen aquesta setmana l’acord municipal

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), ha avançat que dijous el PSC signarà el pacte de govern amb CiU i que posteriorment es presentarà el cartipàs municipal. L’acord de govern amb CiU per a aquest mandat retorna a la situació del 1999, quan PSC, amb 9 regidors, va pactar amb els convergents, també amb 4 representants. El pacte ja és públic però oficialment es presentarà dijous perquè, a més, ho han de ratificar les assemblees de les dues formacions implicades. El PSC celebra dimecres a la Casa de la Vila la reunió de militants i simpatitzants que aprovarà l’acord de govern. El govern municipal el formaran 13 regidors, 9 del PSC i 4 de CiU. A l’oposició estaran ICV-EUiA, amb 4 edils, el Partit Popular, amb 2 representants, els mateixos que Esquerra.

El pacte entre PSC i CiU arriba després d’unes setmanes de negociacions en què els socialistes i la resta de forces han fet diverses reunions per intentar arribar a un acord. Si bé el PSC va anunciar que el pacte amb Esquerra i el PP “no era possible”, va dir també que mantenia les portes obertes a ICV-EUiA, coalició que ha desestimat formar part d’un govern en el que també hi figuri CiU, en desitjar “un pacte de forces d’esquerra”. Per la seva banda, el portaveu de CiU, Joan Maresma, ha confirmat que socialistes i convergents han mantingut contactes per establir un pacte i assegura que aquestes dues forces són les que “poden garantir un govern estable per a Montcada i Reixac”.

La resta de formacions també han donat el seu punt de vista sobre el pacte. ICV-EUiA quedarà fora del govern perquè volien un pacte de forces d’esquerra, sense CiU. El portaveu de la coalició, Josep Maria González, va dir que el paper d’ICV-EUiA serà principalment la de fer ressò al Ple de l’opinió i les inquietuds ciutadanes. La portaveu del Partit Popular, Eva García, va manifestar que hagués preferit un govern en minoria del PSC perquè així el govern hauria de consensuar les decisions per poder tirar-les endavant. García espera que el futur govern sigui més dialogant. La portaveu d’Esquerra, Marta Aguilar, ha demanat al nou govern que no utilitzi la prepotència i que prengui les decisions de la manera més consensuada possible i sentint la veu dels veïns.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari