PSC i CiU reediten govern a l’Ajuntament de Montcada per tercera vegada

Ambdues formacions han presentat el nou executiu aquest migdia en un acte a la Casa de la Vila

PSC i CiU governaran Montcada i Reixac per tercer mandat consecutiu. L’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, i el portaveu de CiU, Joan Maresma, han oficialitzat aquest migdia el pacte, en un acte a la Casa de la Vila on també s’ha presentat el cartipàs municipal per al govern 2007-2011. Els dos edils han manifestat que l’objectiu del nou executiu és recuperar l’esperit de canvi amb què les dues forces van signar el primer pacte de govern l’any 1999 i que afronten el nou repte de Montcada amb il·lusió i amb una voluntat clara d’atenció directa als ciutadans. De fet, els dos portaveus han apuntat que això és el que ha fallat en aquest darrer mandat i ha propiciat una elevada abstenció a les urnes.

Arrizabalaga i Maresma han dit que el nou executiu centrarà el seu treball en acabar les infraestructures que queden pendents però que el gruix central seran les qüestions de caire social. L’alcalde també s’ha compromès a crear comissions on hi hagi els grups de govern i de l’oposició per tractar qüestions de ciutat com el desenvolupament urbanístic de la Zona 21 de Terra Nostra, de la muntanyeta de Can Sant Joan i del terreny de l’antiga cerveseria del carrer Montiu.
Altres qüestions principals del nou govern seran la creació del Defensor del Ciutadà i la implementació de l’ordenança sobre civisme. Tant l’alcalde com el portaveu de CiU consideren que aquestes eines permetran acostar més l’administració a la ciutadania. Aquesta vocació ha estat batejada per l’alcalde com “l’esperit del 99, quan PSC i CiU vam iniciar el primer govern de coalició que avui s’ha reeditat per tercera vegada”.
També Joan Maresma ha parlat de l’esperit del 99 i del que significa aquesta nova etapa de govern a l’Ajuntament de Montcada i Reixac: “Hem d’aprendre dels errors comesos sobretot per canviar la manera de governar i fer que la nostra acció sigui positiva”.

Pel que fa al nou cartipàs, el govern local es divideix en cinc àrees. Es mantenen les àrees Territorial, Econòmica, Interna i Social i les competències que fins ara depenien de Presidència passen directament al Gabinet d’Alcaldia.

La nova àrea d’Alcaldia-Presidència està presidida per l’alcalde, que és el responsable directe de Secretaria General; la Comissió de Presidència; Participació Ciutadana; Comunicació, Difusió i Protocol, i Relacions Institucionals. Arrizabalaga també és el responsable directe, de moment, de Montcada Òptima, Montcada Comunicació, el Pla Estratègic, el Defensor del Ciutadà i el Consell Econòmic i Social. On ja s’ha anunciat la delegació és en la presidència de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure, càrrec que ocuparà el regidor d’Esports, el socialista Juan Parra.

L’Àrea Territorial la presideix una nova incorporació socialista, Jordi Climent, que serà responsable directe d’Urbanisme; Llicències i Disciplina Urbanística; Projectes i Obres; i de les empreses de serveis. Dins l’àrea s’integren les regidories de Serveis Municipals i Manteniment, a càrrec de Sergio Hermoso; i Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, responsabilitat d’Eva Gonzalo. Aquests dos regidors són del PSC.
L’Àrea Econòmica la continua presidint Joan Maresma, que és responsable directe d’Hisenda, i Rendes i Tributs. D’aquesta àrea depenen les regidories de Comerç, Consum, Turisme i Promoció Econòmica, assignada a Joan Carles Paredes (CiU), i Promoció Ocupacional, a càrrec de Maria Teresa Gallego (PSC).
L’Àrea Interna integra Seguretat Ciutadana, Informàtica, Recursos Humans i Transport i Mobilitat, i la continua presidint la socialista M. Carme Porro.
L’Àrea Social la presideix la socialista Ana Rivas, que es responsabilitza directament d’Educació i Dona i Igualtat. D’aquesta àrea pengen les regidories de Cultura, a càrrec d’Amèlia Morral, de CiU; Esports, amb el socialista Juan Parra al capdavant; i Infància i Joventut, assignada a Eva Gonzalo. Salut Pública i Consum i Serveis Socials, seran dues regidories de Mari Carmen González, de CiU; mentre que Immigració, Cooperació i Solidaritat és per al socialista Carles Guijarro, qui també continuarà com a responsable del Pla Integral de la Ribera i, en un futur, estarà al capdavant del PERI de Can Sant Joan.

L’alcalde, César Arrizabalaga, també ha avançat que la setmana vinent el govern es reunirà amb els grups de l’oposició per parlar sobre els grups municipals i ha avançat que possiblement es crearà la figura del cap de l’oposició. El programa de govern per als propers quatre anys que han pactat PSC i CiU a l’Ajuntament de Montcada i Reixac es presentarà oficialment al mes de setembre.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari