Quatre agents cívics vetllaran pel compliment de l’ordenança de convivència i civisme

També faran tasques de control als mercats ambulants i les terrasses dels bars per comprovar el compliment de les mesures de per prevenir la COVID-19

Dues de les agents cíviques, parlant amb una veïna aquest matí al mercat ambulant de Can Sant Joan
Eric Moner

Aquesta setmana s’han incorporat a la plantilla municipal quatre persones del municipi, procedents d’una borsa de treball local, que faran tasques d’informació per evitar l’abandonament de mobles vells i deixalles a la via pública i de conscienciació del servei gratuït de recollida de voluminosos. Aquests agents, en coordinació directa amb la Policia Local i Serveis Municipals, intervindran a tots els barris del municipi.

Els quatre agents, que aniran identificats, informen la ciutadania sobre les mesures incloses a l’ordenança de convivència i civisme, que va ser actualitzada el passat abril de 2019, i que preveu l’increment de sancions per l’abandonament de deixalles a la via pública. Els agents cívics també donaran a conèixer la modificació de l'ordenança municipal de protecció i tinença d'animals, que s’aprovarà definitivament al Ple de setembre, i que incorpora diverses novetats com l'obligatorietat de portar bosses per recollir les deposicions i una ampolla amb aigua per diluir les miccions.

A més, els agents, que treballaran en torns de matí i tarda, realitzaran tasques de control als mercats ambulants de dimarts i dimecres al municipi per garantir el compliment de les mesures de seguretat establertes per prevenir la COVID-19. Els treballadors també controlaran l’ús adequat d’aquestes mesures a establiments i terrasses.

El regidor de Ciutadania i de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre ha destacat “la importància de la feina d’aquests agents cívics que explicaran a la ciutadania a peu de carrer que l’objectiu de complir amb les ordenances municipals és afavorir la convivència al carrer i preservar l’espai públic” i ha afegit que “no hem d’oblidar que el consistori té l’obligació de garantir neta la via pública però és responsabilitat de tothom fer un ús responsable i de respecte de l’espai públic”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari