Ramon Bueno: ‘Montcada no pot renunciar de cap manera al soterrament’

El portaveu de la Plataforma transmet la voluntat del col·lectiu de seguir treballant per aconseguir fer realitat el projecte

Ramón Bueno, amb el micrófon, al costat de la resta de components del secretariat de la Plataforma, durant l'assemblea de dijous 17 d'octubre
Pilar Abián

Avui reafirmem la voluntat de seguir treballant pel soterrament, un projecte estratègic per a la ciutat al qual Montcada no pot renunciar de cap manera”. Aquest és el missatge que el portaveu de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, Ramon Bueno, va transmetre ahir a l’assamblea convocada a l’Abi a la qual va assistir una vuitantena de persones entre les quals hi havia regidors del govern i representants de les diferents forces polítiques del municipi. L’acte va servir per presentar el pla de treball del col·lectiu per als propers mesos que passa per una reorganització interna que fixi una nova manera de funcionar, amb la creació de comissions específiques; l’organització d’un programa d’actuacions per recuperar el suport de la ciutadania, potenciant la creació d’una xarxa cívica favorable al soterrament de la línia de rodalies de Portbou, i finalment, aconseguir que els partits polítics i l’Ajuntament es comprometin plenament amb el projecte. “Aquest objectiu no té color polític, és una qüestió de ciutat i tots hi hem d’estar implicats”, va reafirmar Bueno, qui va avançar que es demanarà a totes les formacions que el soterrament sigui un dels principals punts del seu programa electoral i a l’Ajuntament, que creï un grup de treball que es dediqui en exclusiva a treballar pel projecte des d’un punt de vista institucional.

Entre les actuacions més immediates previstes per la Plataforma hi ha retre homenatge a les víctimes d’atropellaments mortals que hi ha hagut a les vies del municipi des de l’arribada del tren -es calcula que n’hi ha hagut més de 150- i l’organització d’una cadena humana al llarg del traçat en què s’hauria de fer el soterrament. Si bé el primer punt es pretén dur a terme abans d’acabar l’any amb el suport de l’Ajuntament, l’altre encara està per definir. L’espai triat per a l’homenatge seria el que l’Adif ocuparà amb motiu de la construcció de l’últim pou de ventilació de la Línia d’Alta Velocitat (LAV), a Jaume I. Tot i que la Plataforma entèn que les obres s’han de fer, no va deixar perdre l’ocasió de criticar la manera de fer de l’Adif. “Actua amb tota prepotència, sense tenir respecte per la ciutadania”, va lamentar Bueno. Entre les preocupacions sobre la repercussió d’aquesta actuació hi ha l’afectació que tindrà per als veïns, el comerç de la zona i els usuaris del CAP.

Al llarg de l’Assemblea el públic va intervenir per fer constar que la ciutadania està cansada dels incompliments dels compromisos del Ministeri de Foment i de l’Adif sobre els acords signats amb el municipi. També es va proposar estudiar alternatives per millorar la situació dels passos a nivell mentre no es dugui a terme el projecte. La Plataforma va prendre nota de totes les intervencions per estudiar-les en properes reunions i va animar els assistents i la ciutadania, en general, a sumar-se a les comissions de treball que es creïn i a les accions reivindicatives que es duguin a terme.

Deixa un comentari