Reactivar la indústria al Vallès, objectiu prioritari dels alcaldes de la comarca

Els edils aproven impulsar projectes en suport al teixit industrial i pel foment de l’ocupació

Fomentar la reindustrialització de la comarca és un dels objectius que s’ha fitxat el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental que es va reunir dimarts i al qual va assistir la màxima responsable de l’Ajuntament montcadenc, María Elena Pérez (PSC). Els edils van expressar la seva preocupació per la caiguda de la producció que, a conseqüència de la crisi, hi ha hagut al Vallès, primera zona industrial de Catalunya i d’Espanya. Per reactivar el teixit empresarial i promoure l’ocupació, els alcaldes proposen dur a terme accions en la línia de millorar les infraestructures del transport i les telecomunicacions i apostar per la recerca i innovació, entre d’altres. Aquestes demandes, que han estat consensuades amb els sindicats UGT i CCOO, es trametran a la Diputació, la Generalitat de Catalunya, el govern espanyol i la Unió Europea amb l’objectiu que les administracions facilitin els recursos necessaris per tal de desenvolupar els projectes necessaris per millorar la indústria al territori.

Abans de l’arribada de la crisi econòmica, al 2006, el 26% de la població ocupada a la comarca treballava a la indústria, el major percentatge de tot Catalunya. En els últims 5 anys s’han perdut al Vallès al voltant de 45.000 llocs de feina.

Un altre punt aprovat al Consell va ser un acord per garantir el suport econòmic a les famílies en matèria de menjadors escolars. “Hem aprovat per unanimitat acords fonamentals per intentar superar els efectes de la crisi, d’una banda, fomentant la reindustrialització per generar llocs de feina, i per l’altra, donant suport a les famílies més afectades per l’actual context econòmic”, ha manifestat l’alcaldessa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari