Rebutjada la moció de Cs en contra dels peatges de les autopistes i autovies

El govern municipal (ECP i ERC) es va abstenir a la majoria de punts, mentre que el PSC hi va votar en contra

La moció de Cs sobre els peatges va ser un dels temes més debatuts al Ple de juny
Gerió Digital

El Ple de l’Ajuntament va desestimar la moció presentada per Cs en contra de la implementació de nous peatges a les autovies i autopistes de l’Estat després de la seva liberalització. La proposta només va comptar amb el suport del grup taronja, ja que el PSC hi va votar en contra i el govern municipal –ECP i ERC– va fer un vot diferenciat, abstenint-se a tots els punts excepte al que planteja no crear nous impostos, al qual va votar en contra.

El regidor de Cs, Juan Romero, va criticar el govern central del PSOE i Podemos “per escollir de nou l’opció fàcil en comptes de buscar formes més eficients de gestionar els recursos”. En l’escrit, Cs insta l’Estat a acordar un pacte nacional per les infraestructures i la mobilitat. “Les vies d’alta capacitat no es poden veure només com una font d’ingressos”, va dir l’edil, qui també va lamentar “la falta de diàleg i transparència” per part de l’executiu central.

El grup socialista va replicar Cs a través de la regidora Inés Fernández, qui va defensar la instauració dels peatges per cobrir el manteniment de les autopistes i autovies “com una fórmula justa i equitativa, ja que paga qui les fa servir”. L’edil va carregar contra la proposta de la formació taronja en considerar que “s’ha fet des del desconeixement total del tema”, remarcant que el Govern no tirarà endavant els peatges “si no hi ha consens”.

En aquest sentit també es va manifestar el regidor d’ERC, Gerard Garrido, qui es va posicionar a favor d’arribar a un consens entre autonomies i govern central. “Estem d’acord que s’han de millorar les infraestructures i que necessiten un manteniment, però s’ha de debatre sobre la manera de sufragar les despeses”, va explicar l’edil, qui va argumentar el vot contrari a la no implementació de nous impostos “perquè en moments de crisi els rics haurien d’aportar més”.

D’altra banda, Juan Carlos de la Torre, d’ECP, es va mostrar partidari d’implementar taxes progressives directes amb fórmules que promoguin “el pagament per ús i s’afavoreixi la fidelització dels passatgers del transport públic amb abonaments de tarifa plana”. Per a l’edil, els peatges “han de fer una funció social si són tarifats en funció de l’interès públic”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari