Recollida de signatures per al trasllat del mercat ambulant dels dimecres al Camí de la Font Freda

L’AV de Montcada Nova-Pla d’en Coll inicia una campanya per canviar l’ubicació de les parades a un espai ‘més ampli i segur’

Joan Alemany, president de l'AV, repartint els fulls de recollida de signatures en un dels comerços del barri
Pilar Abián
Membres de l'AV Montcada Nova-Pla d'en Coll, al Camí de la Font Freda

L’AV de Montcada Nova-Pla d’en Coll ha iniciat una campanya de signatures que durarà tres mesos amb una doble proposta: traslladar el mercat dels marxants que es fa dimecres als carrers Bonavista, Santiago i Rocamora al camí de la Font Freda, davant del pavelló Miquel Poblet, i que l’Ajuntament faci un estudi perquè la localitat torni a tenir un mercat –el municipal va tancar al 2010. L’entitat ha començat a distribuir per les botigues del barri els fulls per recollir les adhesions que també té previst repartir per la resta del municipi. “Creiem que les nostres demandes són compartides per bona part de la població”, ha assenyalat el president de l’AV, Joan Alemany, qui, d’altra banda, ha deixat clar que “la possibilitat que el mercat es traslladi al nostre barri no és pas una exigÈncia, sinó una proposta a considerar”.

En opinió de l’entitat veïnal, l’actual ubicació de les parades presenta problemes d’espai i de seguretat ja que es dificulta l’evacuació en cas que hi hagi una emergència. “El Camí de la Font Freda està alliberat d’habitatges, és ampli i té una gran zona d’aparcament al costat”, al·lega Alemany. L’AV Montcada Nova-Pla d’en Coll ja ha traslladat la seva proposta a l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA-E), i espera aconseguir prou signatures de suport perquè la Regidoria de Comerc la tingui en consideració. D’entrada, la responsable del departament, Montserrat Ribera (ERC), es mostra oberta a parlar-ne. “No estem tancats al debat” ha dit tot afegint que “és una qüestió que segurament requerirà un procés participatiu”. L’edil ha deixat clar que, en qualsevol cas, l’Ajuntament no prendrà cap decisió al respecte de forma unilateral.

 

Antecedents     

El debat sobre el trasllat del mercat ambulant al Camí de la Font Freda no és la primera vegada que es planteja. L’any 2005, aprofitant la presentació del projecte de remodelació del carrer Santiago per part del consistori, els comerciants de Montcada Nova-Pla d’en Coll van recollir un miler de signatures favorables a la proposta i uns 300 residents dels carrers on actualmente s’ubica l’activitat també van demanar el canvi d’ubicació argumentant molèsties colaterals com la manca de seguretat, sorolls, brutícia i problemes per accedir als habitatges i als aparcaments privats. Aleshores la pressió exercida pels botiguers de l’antic mercat municipal, alguns paradistes i l’associació de comerciants MCC va fer que tant la proposta de trasllat com el projecte de remodelació integral del carrer Santiago quedessin momentàniament aparcats.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari