Recomanacions a l’hora de manipular material pirotècnic

El consistori també adverteix sobre la correcta conservació de les coques de nata i crema típiques d’aquestes dates

L’Ajuntament, la Policia Local i l’agrupació de Protecció Civil recomanen la ciutadania precaució a l’hora de manipular material pirotècnic davant la proximitat de les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere. Els petards, coets i altre tipus de material inflamable s’han de comprar als establiments autoritzats i seguir les instruccions que indica cada producte. El consistori ha donat enguany permís per instal·lar sis casetes de venda situades a la plaça de la Pedra, a Can Sant Joan; al carrer Castelló, a Pla d’en Coll; a l’avinguda d’Europa, a Mas Duran; al carrer Baix de Sant Pere cantonada amb la plaça Francesc Macià (Mas Rampinyo), a l’entrada a Can Cuiàs i al carrer Can Tapiola.

Entre d’altres recomanacions, no s’han de llençar petards ni coets amb la mà ni amb la canya trencada, utilitzar mitjans segurs per encendre’ls (metxers o similars) i sempre des de l’extrem, perquè doni temps a la persona a enretirar-se. Està prohibit llençar coets a menys de 500 metres de zones forestals i no es poden encendre fogueres amb benzina o altres productes inflamables. La regidora responsable de Seguretat Ciutadana i de Comerç i Turisme, Montse Ribera (ERC), recorda que cal tenir molta cura amb la manipulació del material pirotècnic i evitar destorbar la resta del veïnat”.

 

Conservació de les coques

D’altra banda, atès que les coques són un dolç típic de les revetlles, el consistori adverteix sobre els farcits de crema o de nata, que es poden fer malbé si no es respecten les condicions d’higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. En aquest sentit, Ribera recomana comprar “les coques als forns i pastisseries locals per tal de garantir la qualitat del producte sense que es trenqui la cadena del fred i potenciar el comerç de proximitat”. Si s’ha de fer un desplaçament llarg i no es pot assegurar la conservació en fred, és millor comprar coques es puguin mantenir a temperatura ambient o bé, adquirir-les al lloc de destinació, si és possible.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari