Recomanacions per celebrar les revetlles de forma segura
S’aconsella comprar als establiments autoritzats el material pirotècnic i manipular-lo amb precaució
L'Ajuntament de Montcada i Reixac, la Policia Local i l'agrupació de Protecció Civil recomanen la ciutadania que tingui molta precaució a l'hora de manipular material pirotècnic davant la proximitat de les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere. Els petards, coets i altre tipus de material inflamable s'han de comprar als establiments autoritzats i seguir les instruccions que indica cada producte. El consistori ha donat enguany permís per instal·lar sis casetes de venda situades a la plaça de la Pedra, a Can Sant Joan; al carrer Castelló, a Pla d'en Coll; a l'avinguda d'Europa, a Mas Duran; al carrer Baix de Sant Pere cantonada amb la plaça Francesc Macià (Mas Rampinyo), a l'entrada a Can Cuiàs i al carrer Can Tapiola, cantonada amb el carrer Bach. 'La ciutadania ha de ser molt prudent en la manipulació del material pirotècnic i ha de celebrar les revetlles de forma segura i, a més, sense destorbar la resta de veïns; aquestes són festes perquè les gaudeixi tothom, tant la gent a qui li agrada els coets i els petards com a la que no', ha destacat la presidenta de l'Àrea Interna, M. Carmen Porro.
Entre d'altres recomanacions, no s'han de llençar petards ni coets amb la mà ni amb la canya trencada, utilitzar mitjans segurs per encendre'ls (metxers o similars) i sempre des de l'extrem, perquè doni temps a la persona a enretirar-se. No es poden fer esclatar petards o coets contra persones ni animals ni tampoc portar material pirotècnic a la butxaca, a més de no introduir cap d'aquests elements dins de totxanes o ampolles. Està prohibit llençar coets a menys de 500 metres de zones forestals i que no es poden encendre fogueres amb gasolina o altres productes inflamables. A Montcada i Reixac a hores d'ara hi ha autoritzada una foguera, a la Font Pudenta.
Precaució amb les coques
Un dolç típic de les revetlles són les coques. S'ha de tenir en compte que els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o de nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. També s'ha de vigilar amb les elevades temperatures de l'estiu, que poden fer malbé més ràpid aquest tipus d'aliments. Per tant, s'han d'adquirir les coques en un establiment apte per a l'elaboració d'aquests pastissos, s'han de comprar en funció de les possibilitats de conservació fins al moment del consum i conservar-la en fred, especialment les de crema o nata. Si s'ha de fer un desplaçament llarg i no es pot assegurar la conservació en fred, és millor comprar coques es puguin mantenir a temperatura ambient o bé, adquirir-la al lloc de destinació, si és possible.
Més informació a: http://www.gencat.cat/revetlles