Reconeixement del PSC a Josep Bacardit, recentment nomenat Fill Adoptiu de la ciutat

L’homenatjat militava al partit des de la seva joventut i va ser regidor a Montcada entre els anys 1999 i 2001

La dona i el fill de Bacardit, amb el retrat amb què el PSC va obsequiar la família
Berta Barcons

Els homenatges a Josep Bacardit, mort el passat mes d’octubre de forma sobtada als 72 anys d’edat, es continuen succeïnt. Després de rebre el 24 de febrer el títol de Fill Adoptiu de la ciutat per part de l’Ajuntament, ahir va ser el PSC Montcada qui va voler recordar la figura del popular cronista local que des de la seva joventut militava al partit i del qual va ser regidor d’Educació entre els anys 1999 i 2001.

La dona de Bacardit, Julia Sáez, acompanyada de Bartolo Egea i Ferran Pedret, fent la descoberta de la placa commemorativa
Berta Barcons

En un acte al qual van assistir com a convidats el secretari primer de la Mesa del Parlament, Ferran Pedret, i el diputat David González, el primer secretari de l’executiva socialista i alcaldable, Bartolo Egea, va definir Bacardit com “un home savi, implicat amb la seva ciutat, qui amb les seves investigacions va fer una important tasca per la recuperació de la memòria històrica“. Egea va recordar que precisament l’últim acte públic al qual va assistir Bacardit abans de morir va ser la visita al cementiri municipal per explicar a parlamentaris del PSC la història de la fossa comuna que hi ha en aquest recinte amb víctimes de la Guerra Civil i que els socialistes proposen senyalitzar, una iniciativa que arribarà al Parlament precisament aquest dijous.

Bacardit era un home savi, molt implicat amb la seva ciutat, i va fer una important tasca per la recuperació de la memòria històrica

Bartolo Egea, primer secretari i alcaldable del PSC Montcada

Justament un dels participants a la visita va ser Pedret. “Es notava la passió amb que vivia la història del municipi, que s’esforçava per transmetre amb rigor“, va manifestar el parlamentari, tot posant en valor l’aportació feta al partit per homes i dones com ell. Un company del PSC, Agustí Fuertes, també va compartir l’experiència viscuda amb Bacardit amb la motiu de la preparació d’una exposició per commemorar el 80è aniversari del partit que finalment no va reeixir. “Ell va seguir endavant amb la recerca de la informació i ens ho ha deixat tot a punt, només cal reprendre la iniciativa”, va dir Fuertes.

L’acte va continuar amb la descoberta d’una placa a la biblioteca i alhora sala de les JSC a Montcada que a partir d’ara s’anomena Josep Bacardit i amb el lliurament als familiars del finat d’un retrat del mateix.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari