Recurs per agilitar la clausura del dipòsit de ferralles

L’AV de Can Sant Joan ha presentat un recurs de reposició a l’Ajuntament en què sol·licita que sigui la corporació local la que clausuri el dipòsit de ferralla del carrer Bifurcació, en comptes de traspassar aquesta competència a la Generalitat. L’entitat veïnal, assessorada pel seu advocat, argumenta que el consistori és l’administració competent en matèria […]

L’AV de Can Sant Joan ha presentat un recurs de reposició a l’Ajuntament en què sol·licita que sigui la corporació local la que clausuri el dipòsit de ferralla del carrer Bifurcació, en comptes de traspassar aquesta competència a la Generalitat. L’entitat veïnal, assessorada pel seu advocat, argumenta que el consistori és l’administració competent en matèria urbanística i de protecció de la sanitat pública i que, per tant, pot requerir el cessament d’una activitat que afecti mediambientalment en el seu territori.
Recordem que l’Ajuntament va fer en el mes de desembre un Decret exigint el tancament del dipòsit de ferralla de Can Sant Joan, davant les denúncies de molèsties i d’impacte visual que han fet els veïns. El propietari de l’empresa va presentar un recurs i el consistori va decidir traspassar el cas a principi d’any al departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

Les queixes veïnals contra les molèsties que causa el dipòsit de ferralla del carrer Bifurcació van ser l’inici d’un seguit d’accions de protesta que ha organitzat l’AV de Can Sant Joan en els últims mesos. Dimecres, a les 6 de la tarda, es tornarà a fer una altra pels carrers de Montcada. La pressió veïnal ha fet possible que l’Ajuntament decreti el tancament de l’activitat, però la clausura definitiva de la instal·lació encara està pendent del que dictamini la Generalitat. Tot i així, l’AV ha fet un recurs de reposició sol·licitant al consistori que faci efectiu el cessament del dipòsit argumentant que legalment sí té competències per fer-ho i no s’ha inhibir de la seva responsabilitat. Així ho ha manifestat el president de l’entitat, José Luis Conejero.

La clausura del polèmic dipòsit de ferralla del carrer Bifurcació és precisament el motiu d’una reunió que el 15 de març mantindran representants de l’Ajuntament amb la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Maria Comellas, i a la que també assistiran representants de l’AV.

Mentre es manté a l’espera de rebre una resposta al recurs de reposició presentat a l’Ajuntament perquè tanqui el dipòsit de ferralla del carrer Bifurcació, l’AV de Can Sant Joan torna a convocar una nova manifestació de protesta aquest dimecres a les sis de la tarda pel centre de Montcada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari