Refugis per fer front a les altes temperatures

Montcada amplia a set el nombre d’espais climàtics, cinc més que durant l’estiu anterior

Un grup de veïnes seuen aquests dies al refugi climàtic de la plaça Joan Fuster
Dani Font

Montcada i Reixac incorporarà dos nous refugis climàtics que se sumen als dos existents de l’any anterior. Aquests espais, certificats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ofereixen a la ciutadania un lloc on refugiar-se de les temperatures extremes dels mesos càlids, en especial durant les onades de calor com les que s’estan produint aquests mes de juliol.

Els edificis que s’incorporen són el de l’Ajuntament (Av. Unitat, 6), la Casa de la Vila (Major, 32), l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39), la seu de Desenvolupament Econòmic Local (Alt de Sant Pere, 73), i el Casal de la gent gran Casa de la Mina (Av. Unitat, sn). De tots ells, l’únic que romandrà tancat durant el mes d’agost és el Casal de la gent gran Casa de la Mina. Mantenen la certificació de l’any passat tant la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) com la plaça Joan Fuster (Pla d’en Coll).

La Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics (XMRC) és un projecte gestionat per l’AMB juntament amb nou ajuntaments metropolitans, que atorga la certificació a espais interiors amb climatització o bé, exteriors que disposin de zones d’ombra, bancs, espais  d’estada i una font, a més de tenir una ubicació accessible. Els set refugis de Montcada formen part d’aquesta xarxa de 55 espais públics de l’AMB, que són en un 45% parcs i en un 55%, equipaments interiors, majoritàriament, biblioteques i centres cívics. Amb la cobertura actual de la XMRC, un 46,23 % de la població metropolitana té un refugi climàtic a menys de 10 minuts a peu des de casa seva.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari