Remodelació de l’organigrama tècnic municipal

L’executiu argumenta que els canvis permeten racionalitzar recursos, mantenint els mateixos serveis a la ciutadania

L’Ajuntament ha dut a terme una remodelació de l’organigrama tècnic amb l’objectiu d’optimitzar recursos i millorar la coordinació entre regidories. Els canvis més importants afecten l’àrea social, que passa de tenir 9 caps de servei a 5, ja que alguns serveis es fusionen. A partir d’ara Participació Ciutadana, Polítiques d’Igualtat, Infància i Joventut, Solidaritat i Cooperació i l’OMIC s’engloben dins de la Regidoria de Ciutadania; Serveis Socials, Integració social i Salut s’inclouen en la Regidoria de Serveis Socials i Salut Pública. Cultura, Educació i Esports (IME) es mantenen igual. A l’Alcaldia es crea el Servei de Planificació Estratègica, que farà el seguiment del Pla d’Actuació Municipal (PAM), i el servei jurídic general, que centralitzarà les tramitacions i denúncies. A l’Àrea Interna es posen les bases per crear un servei de Mobilitat i Transport.

La remodelació organitzativa de l’Ajuntament va ser aprovada divendres en el ple ordinari del mes de juny. L’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), va destacar que els canvis suposaran un estalvi de 72.000 euros, ja que personal propi assumirà tasques que fins ara feien empreses externes, com és el cas de l’Oficina d’Atenció a la Dona (OAD) o Solidaritat i Cooperació. “Creiem que aquesta reorganització tècnica ens permet optimitzar recursos i alhora millorar l’eficàcia”, va remarcar Pérez.

Els grups municipals d’ICV-EUiA i Ciutadans hi van votar en contra perquè la proposta no ha comptat amb el suport del sindicat majoritari de la Coordinadora de personal, CCOO. En un comunicat, el sindicat qualifica de “despropòsit” la nova organització i el fet no s’hagi aplicat de manera general a totes les àrees. El portaveu de la coalició ecosocialista, Josep M. González, també va qüestionar que “la reducció de caps de servei no hagi anat acompanyada d’una remodelació del cartipàs municipal i la disminució de les dedicacions dels edils actuals”. PP i ERC es van abstenir. La portaveu popular, Eva García, va valorar que aquests canvis “obeeixen  a criteris més polítics que organitzatius” i els va relacionar amb l’afer Barenys –l’exgerent de l’Ajuntament que va ser cessat per l’alcaldessa al mes de març.

Seccions:

Deixa un comentari