Representants dels treballadors del servei de neteja reclamen a l’Ajuntament la seva mediació

L’alcaldessa dona suport al col·lectiu, però recorda que no formen part de la negociació

Treballadors de FCC protestant davant la Casa de la Vila el 24 de novembre
Lucas Cervantes

Durant la sessió plenària del 24 de novembre, representants del comitè d’empresa Fomento de Contratas i Construcciones (FCC) a Montcada i Reixac, van fer lectura d’un manifest on explicaven les raons que els han portat a convocar una vaga pel pròxim 22 de desembre amb caràcter indefinit. Segons el comitè, la falta de compliment per part de l’empresa, que va prometre concedir les demandes dels treballadors en cas de prorrogar-se el contracte amb l’Ajuntament, els ha obligat a prendre aquesta mesura. Així mateix, van retreure al consistori que els creés falses expectatives en relació amb les possibilitats d’èxit en la negociació, tot indicant-los que arribar a una solució seria una tasca senzilla. Xavi Cano, representant del col·lectiu de treballadors de la neteja de FCC, va tancar la seva intervenció indicant “la nostra última sol·licitud és una reunió Ajuntament, empresa i comitè” i va reclamar més implicació dels partits polítics.

Mostrem predisposició total d’aquest ajuntament per parlar, però qui ha de millorar les retribucions és l’empresa

Laura Campos, alcaldessa.
Xavi Cano, un dels representants dels treballadors FCC va llegir un manifest durant la seva intervenció al ple de novembre 2022.
Lluís Maldonado

Per la seva banda, el regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre (ECP), va aclarir que “el rebuig d’aquesta reunió a tres bandes té un argument clar, l’Ajuntament no forma part de la negociació”. L’edil va donar suport a la reivindicació dels treballadors i va anunciar que el consistori està valorant la renovació de l’acord amb l’empresa que acaba el juny de 2023, mitjançant una pròrroga “perquè no arribem amb prou temps per incloure ara una negociació de les noves condicions”. Cano, en una segona intervenció, va mostrar el seu desacord amb el fet que en els pressupostos tractats en el ple, s’encabissin tota una sèrie d’inversions de caràcter social i que no es pogués dedicar una partida a resoldre la situació.

L’alcaldessa Laura Campos (ECP) va concloure tot indicant que “mostrem predisposició total d’aquest ajuntament per parlar, però qui ha de millorar les retribucions és l’empresa”. L’alcaldessa desitja que es pugui resoldre el conflicte actual per evitar els efectes contraproduents que té sobre els treballadors i que podria afectar la ciutadania si finalment no s’arriba a un acord abans de la vaga indefinida del 22 de desembre.

Etiquetes:

Deixa un comentari