Rufián: ‘Ara ja no és tracta del sí o el no a la independència, sinó de defensar la democràcia’

El portaveu d’ERC al Congrés ha fet campanya a Montcada amb els diputats Teresa Jordà i Marc Sanglas

Jordà i Rufián, en primer terme, acompanyats del regidor Jordi Sánchez
Pilar Abián
Gabriel Rufián ha atès als mitjans i al públic que s'ha concentrat al punt on s'ha fer la roda de premsa

Els diputats al Congrés per Esquerra Republicana Gabriel Rufián i Teresa Jordà, acompanyats del diputat al Parlament Marc Sanglas i dels regidors d’ERC al municipi Jordi Sánchez i Montse Ribera han fet campanya pel sí aquest matí a Montcada. Davant del monòlit en record a les víctimes del tren, els polítics han parlat en primer lloc sobre el dèficit d’infraestructures a Catalunya i, a continuació, i de forma més extensa s’han referit al referèndum de l’1-O.

Quant a les infraestructures, Rufián i Jordà han criticat l’actual concepció que en té l’Estat des d’una òptica “centralista i elitista” donant prioritat, per exemple, a l’Alta Velocitat enfront els serveis ferroviaris de rodalies, un problema que, han assegurat, afecta més comunitats autonòmiques. La manca d’inversions i l’incompliment dels compromisos adquirits també han estat motiu de denúncia. “Només s’han fet el 35% de les infraestructures promeses; n’estem farts, ha dit Rufián. Sánchez ha corroborat les paraules del diputat fent esment a la llarga lluita del municipi per la reivindicació del soterrament de l’R2 i a l’acord signat al 2007 amb el Ministeri de Foment que mai no es va complir. “Tenim un municipi trinxat i seguirem lluitant per tirar endavant el projecte davant de la instància que calgui, també si guanya la República”, ha dit. Per a Jordà, una de les prioritats del nou Estat català haurà de ser una xarxa d’infraestructures que vertebrin el territori, “al servei de les persones, d’una economia productiva, lliure de peatges i amb una mobilitat sostenible”.

 

La campanya segueix

En referència a l’1 d’octubre, Rufián ha estat taxatiu a l’hora de parlar sobre les resolucions de l’Estat, el Tribunal Constitucional i la Fiscalia en contra del referèndum, amb la il·legalització de la consulta i de la pròpia campanya: Ara ja no és tracta del sí o no a la independència, sinó de defensar la democràcia’. Segons Rufián, aquestes mesures afecten els votants d’una o altra opció ja que també es nega –ha dit– a la gent demòcrata que vol seguir formant part d’Espanya l’opció a expressar la seva opinió”. Malgrat tot, Rufián ha encoratjat als seus companys d’ERC a Montcada a seguir fent campanya, tots i els incidents d’aquesta nit amb la retirada de material per part d’agents policials i, a la ciutadania en general, a participar al referèndum. “Les enquestes demostren que el 80% de l’electorat vol votar i ni les amenaces, ni la guerra bruta ho podran aturar”, ha assegurat el diputat.

Rufián també ha celebrat que els comuns estiguin disposats a cridar la seva militància a la mobilització, malgrat les seves reserves sobre la votació. Me n’alegro que ho facin perquè si realment volen un canvi aquesta és la manera de plantar cara al règim i d’avançar; o tornem al 1977 o ens situem en un 2017 amb plena democràcia, aquesta és la dicotomia”, ha dit. El d'aquest matí ha estat el primer acte de campanya d'ERC a Montcada. Dilluns, a les 19h, la formació ha convidat al seu local (Major, 37) la diputada Alba Vergés, presidenta de la comissió d'investigació sobre l''Operació Catalunya'.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari